Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poenaru şi elevii săi îşi dezamăgesc din nou suporterii: UTA – FC Argeş 0-1, iar Bătrâna Doamnă coboară pe 14 (FOTO)

După partida pierdută în faţa Universităţii Craiova, când UTA a ajuns pe poziţia a 13-a, pe loc de baraj, antrenorul Ilie Poenaru se angaja că în următoarele trei partide va obţine cel puţin 7 puncte. În caz contrar promitea că îşi va da demisia. Ca să îşi poată îndeplini obiectivul, UTA ar fi trebuit astăzi să obţină cel puţin un egal în faţa Argeşului. Nu a fost să fie, Bătrâna Doamnă a pierdut cu 1-0 şi în plus, a mai coborât un loc în clasament, ajungând pe locul 14, la două lungimi de locul 15, care duce DIRECT în B, cu doar 16 puncte obţinute în... 16 partide.
Trebuie spus că în ceea ce priveşte deblocarea salariilor care au fost suspendate din cauza lipsei rezultatelor, conducerea clubului nu are niciun motiv acum să îşi schimbe decizia, „fotbaliştii” trimişi pe teren trebuind totuşi să fie bucuroşi că nu sunt puşi să ducă bani de acasă, la ce rezultate au.

Poenaru şi elevii săi îşi dezamăgesc din nou suporterii: UTA – FC Argeş 0-1, iar Bătrâna Doamnă coboară pe 14 (FOTO)
Comentează 0

După o primă repriză în timpul căreia a avut câteva ocazii, dar nu a reuşit să-şi impună jocul în faţa unei echipe oaspete care nu a strălucit, dar a jucat pragmatic, UTA a intrat la cabine condusă cu 1-0.

În primele minute, FC Argeş are posesia, dar UTA are primele ocazii, în minutele 12 şi 13. În minutul 12, Latovlevici greşeşte, Dobrescu profită şi trage, dar nu nimereşte cadrul porţii lui Straton. Un minut mai târziu, Rareş Pop, juniorul de 17 ani al Bătrânei Doamne, centează pentru Benga, căpitanul de astăzi al arădenilor, acesta din urmă trimite cu capul, dar Straton este la post. În minutul 14, Garita cade în careul lui Balauru şi cere lovitură de la 11 metri, dar centralul nu este de aceeaşi părere. Vine însă minutul 27, când FC Argeş deschide scorul prin acelaşi Garita. Batha greşeşte, iar vârful Argeşului dorit de Gigi Becali la Steaua primeşte o pasă frumoasă de la Calcan, pleacă într-o cursă în care îi pierde pe drum pe apărătorii UTA-ei şi marchează la colţul lung. Reacţia tribunei se face simţită imediat, fanii cerând demisia antrenorului Poenaru, care pare depăşit de situaţie.

UTA încearcă să egaleze, atacă, are două ocazii, în minutele 30 şi 35, dar nu reuşeşte să concretizeze nimic. În prima fază, Stahl centrează în careu pentru Otele, nigerianul şutează, însă Straton reţine. Peste cinci minute, este rândul lui Otele să fie la serviciu, centrează, balonul ajunge la Postolachi, dar lovitura acestuia de cap trece pe lângă poartă.

Rareș centrează de la colțul terenului, Benga trimite cu capul, dar Straton reușește să boxeze.
 

UTA încearcă ceva, dar obţine doar două cartonaşe roşii

Aflaţi în căutarea egalarii, arădenii ratează o ocazie importantă în minutul 47. Intrat încă de la începutul reprizei în locul lui Rareş Pop, Şteau, scapă singur, îi trimite lui Otele, dar balonul nu ajuge la nigerian. Un minut mai târziu, Bertrand scapă pe partea stânga, intră în careu, driblează tot, însă intră prea mult în lateral și trimite în plasa laterală a porţii lui Balauru. În minutul 53, UTA cere penalty, acuzând faptul că Latovlevici a atins mingea cu mâna în propriul careu. Nici centralul, nici cei din Camera VAR nu sesizează însă nimic şi jocul se desfăşoară ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. În minutul 66, Stahl este pus de Otele în faţa golului, dar nu nimereşte poarta.  În minutul 75, UTA ar fi putut din nou să egaleze, când Cestor nu reușește să respingă, mingea ajunge la Jobello care trimite din nou în careu, dar Postolachi nu ajunge la timp. Peste cinci minute, Otele face şi el un raid periculos în careul lui Straton, dar acesta din urmă reţine până la urmă. Speranţele Bătrânei Doamne se năruie însă în minutul 86, când Şteau îl loveşte în faţă cu cotul pe Tofan şi vede roşu, iar în minutul 90+3 este rândul lui Erico să fie eliminat, pentru al doilea galben. Asta, în condiţiile în care brazilianul intră prin alunecare la Straton. UTA pierde astăzi din nou pe Arena Francisc Neuman, cade pe locul 14 şi se apropie vertiginos de locurile care duc la RETROGRADARE directă. Astfel, nu mai trebuie să mire pe nimeni că fanii au cerut de mai multe ori pe parcursul meciului DEMISIA antrenorului Poenaru, care se pare că nu ştie ce are de făcut, deşi atunci când vine vorba de explicaţii pare că este tobă de fotbal. Din păcate, doar pare.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi principali, Ilie Poenaru, respectiv Marius Croitoru.

UTA: Balauru – Dobrescu (Matei), Erico, Benga, Abeid – Batha, Cascini (Keşeru) – Stahl (Jobello), Rareş Pop (Şteau), Otele – Postolachi. Rezerve: Iacob – Chindriș, Hoxhallari, Cibi, Matei, Șteau, Jobello, Keseru.

FC Argeș: Straton – Tofan, Dobrosavlevic, Cestor, Latovlevici – Njyke (Crețu), Rainov – Isfan, Calcan (Şerban), Bertrand (Jakolis) – Garita. Rezerve: Greab – Jakolis, M. Constantin, Meza Colli, Șerban, Crețu, Covaci, Donisa, Celestine.

Partida a fost arbitrată de George Găman (la centru), ajutat la cele două tuşe de Adrian Popescu şi Vladimir Urzică, arbitru de rezervă fiind Kovacs Szabolcs, iar în Camera VAR s-au aflat Viorel Flueran şi Bogdan Dumitrache. În ceea ce priveşte observatorii, aceştia au fost Marcel Savaniu (FRF) şi Ion Craiu (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (89)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite