Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Planul Guvernului de relansare ECONOMICĂ | Ludovic Orban: ”Vom susține investițiile private prin scheme de ajutor de stat”

Premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, au avut, miercuri, consultări cu reprezentanții Camerei de Comerț Italiene pentru România, una dintre cele mai reprezentative comunități de afaceri în țara noastră, asupra măsurilor de relansare economică pregătite de Guvern.

Planul Guvernului de relansare ECONOMICĂ | Ludovic Orban: ”Vom susține investițiile private prin scheme de ajutor de stat”
Comentează 1

Prim-ministrul a subliniat faptul că intervenția rapidă a Guvernului a avut în vedere, în primă etapă, protejarea sănătății și vieții cetățenilor, însă, în paralel Executivul a acționat pentru reducerea efectelor economice provocate de criza COVID-19, prin susținerea angajaților și a companiilor. Pentru perioada următoare, Guvernul are în vedere aplicarea unui plan de relansare economică, al cărui element esențial îl reprezintă investițiile.

”Vom mobiliza resurse impresionante pentru finanțarea proiectelor de investiții în infrastructura de transport, de energie, în domeniile sănătății și educației, condiție esențială pentru dezvoltarea României. Vom susține și vom stimula investițiile private prin scheme de ajutor de stat, garanții guvernamentale, alocare de granturi, iar în acest sens ne vom baza pe fondurile puse la dispoziție prin programele Uniunii Europene”, a afirmat șeful Executivului.

De asemenea, prim-ministrul a menționat că vor avea loc consultări reale între Guvern și mediul de afaceri pentru adaptarea sistemului de educație la nevoile pieței muncii, având în vedere importanța pe care o reprezintă înalta calificare profesională pentru dezvoltarea economică.

Reprezentanții Camerei de Comerț Italiene pentru România au subliniat că această criză economică provocată de pandemia sanitară are nevoie de un răspuns internațional coordonat.

Totodată, investitorii italieni în România au apreciat modul eficient în care Guvernul a gestionat criza COVID-19, precum și disponibilitatea de a colabora cu mediul de afaceri.

Dialogul dintre Guvern și comunitatea de afaceri italiană va continua prin consultări permanente.

Italia este între principalii parteneri economici ai României, atât prin prisma schimburilor comerciale, cât şi prin cea a investiţiilor. Italia ocupă primul loc în ceea ce privește numărul companiilor înregistrate în România – peste 23.200 de companii active - și locul cinci în topul investitorilor străini din punct de vedere al capitalului investit, cu o valoare de 2,88 miliarde de euro, la data de 30 aprilie 2020.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite