Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Planetele s-au aliniat.Terenul a rezistat . A mai existat VAR-ul , căpușa căreia-i place sângele roșu- alb al UTA-ei

Planetele s-au aliniat.Terenul a rezistat . A mai existat VAR-ul , căpușa căreia-i place sângele roșu- alb al UTA-ei
Comentează 0

 

Matineu relaxat înaintea meciurilor decisive din baraj. Aseară pe Francisc Neuman, craiovenii lui Mititelu ne-au invitat la un picnic cu mici și grătare, atmosfera fiind creată de fumingenele zecilor de suporteri veniți din Cetatea Băniei.

Totul părea să se defășoare normal pe tentantul verde al ierbii care s-a încăpățânat să rămână intact chiar dacă în aceste zile a plouat  mult, însă VAR-ul și-a băgat din nou coada, jucând rolul de căpușă , insectă foarte răspândită în această primăvară prin grădinile și parcurile oamenilor.

M-am uitat pe programul meciului și am observat că observatorul de arbitri a fost Nicolae Grigorescu. Ne știm pe când eu jucam la Vagonul iar el la UM Timișoara.  N-am mai stat după meci, dar tare mă mânca limba să-l întreb : ” Ce rol important mai aveți voi , din moment ce acest VAR întrerupe jocul și îl cheamă  pe personajul urmărit și analizat de voi, îl ține minute întregi în fața unui monitor și probabil, îl obligă, să -și schimbe decizia inițială”?

Mai ales la ultimele decizii luate de către un arbitru ( ba chiar și asistent), aflat la 8-9 m de faza cu pricina. Săracii oameni în negru au acordat, și zicem noi pe bună dreptate, goluri valabile la ultimele două înscrise de Postolachi, ieri și în meciul trecut, dar ” clarvăzătorii ” din camera VAR, n-au fost de acord.

Deci, Nicule Grigorescu, voi ce rol mai aveți? Cui dați nota ? Arbitrilor de pe teren sau celor din VAR?

Referitor la planete... Toată lumea știa că un meci egal, ieri , pe ”Francisc Neuman”,  deci un punct, era arhisuficient ambelor echipe , de aceea riscul de a forța o victorie  era mare și de-o parte și de cealaltă.

Hotărârea ca cele  trei meciuri, în care au fost implicate atât echipele din subsolul clasamentului cât și cele cu șanse de Europa Conference  League, să se desfășoare la aceeași oră, mi se pare mult prea demodată, astăzi, când tehnica de comunicare între cei interesați este atât de dezvoltată . În fine, asta este doar o părere personală.

Revenind la meciul de aseară, a impresionat prezența uimitor de mare a spectatorilor din tribune ( peste 10 000), a impresionat de asemenea susținerea vocală non –stop a celor din grupul SCU, a impresionat , repet , starea neașteptat de prezentabilă a gazonului, dar să fim sinceri, curul ne mai țârâie destul de vizibil, gândindu-ne la cele două partide de baraj care ne așteaptă. Mai ales că ieri, s-au accidentat și Benga. Abeid se pare că are și el probleme, Rareș Pop nu poate două reprize, Otele nu știe ce vrea, iar Stahl parcă evoulează mai cu aplomb atunci când este introdus mai târziu în echipă.

Nu va fi ușor  în ultimele două partide.

Să ne rugăm ca planetele să rămână aliniate!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite