Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Petre Botiș n-are astâmpăr

Tata lui Sorin,fostul căpitan de echipă al UTA-ei, este mereu ” în priză”.

Petre Botiș n-are astâmpăr
Comentează 0

Anul acesta se pregătește să sărbătorească în stil propiu 120 de ani de la disputarea primului meci de fotbal, la Arad, din România. Și unde altundeva decât în cartierul său drag, Bujac.

Împreună cu fiul său Sorin, au amenajat în apropierea locului denumit în trecut ” La cinci butuci”, două terenuri de minifotbal, unul cu iarbă naturală și unul cu nisip. Bineînțeles că primul lucru făcut de Botiș senior a fost să găsească și să ” sfințească” cinci butuci de lemn pentru a păstra ” legenda” locului.  Lucrează non -stop la noua bază sportivă, tunde iarba cu o masină modernă, vopsește, afișează fotografii, steaguri, fanioane și embleme cu Olimpia Bujac, club al cărui fondator este din 1975, dar și cu UTA si Ferenczvaros Budapesta , cluburi renumite la  care a activat Sorin ,fiul său.

La această bază sportivă  prietenii și cunoștințele familiei Botiș organizează deseori mese festive în sala special amenajată , unde se servesc bucate pregătite la ceaunul și grătarul din curtea bazei.

Seara, în jurul bazei , se aprind ghirlande de becuri în cele trei culori ale steagului românesc .

” La cinci butuci” abia așteaptă să vină anotimpurile mai calde pentru a putea oferi condițiile acestui loc, iubitorilor de sport  atât din Bujac cât și din celelalte cartiere ale Aradului.

Petre Botiș a ținut morțis să postăm și câteva versuri compuse de el, versuri ce-i carctarizează munca depusă pentru a păstra această bază.

Aradean, aminte sa-ti aduci
C-a fost odată un teren ”La cinci butuci”
E in Bujac și-acum, iar pentru el , eu multe lupte-am dus
Din care am iesit, mereu, cu capul sus !

Galerie foto (26)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite