Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 1.400 de locuri de muncă. Arădenii nu vor să muncească oriunde și oricum

Peste 1.400 de locuri de muncă. Arădenii nu vor să muncească oriunde și oricum
Comentează 5

Aradul se confruntă, în continuare, cu o mare problema: sunt peste 1400 de locuri de muncă disponibile, iar excedentul nu poate fi acoperit pentru că arădenii nu vor să muncească oricum și orice... Dealtfel, din cei 3000 de absolventi, doar 270 s-au arătat interesați să își găsească o slujbă...

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad caută să implementeze o serie de măsuri menite să prevină șomajul. Conducerea instituției dorește să îi convingă în special pe absolvenți să se documenteze cu privire la ofertă și să se angajeze sau, dacă nu își găsesc de lucru, să se înscrie pentru a primi subvenții.

"În fiecare an trendul este descrescător, anul acesta au fost 3000 de absolvenți, au venit 270 să se înscrie pentru căutarea unui loc de muncă, la bursă am avut 40 de angajatori și mai puțini absolvenți. Din păcate se vede că nu se dorește să se muncească, din cei care s-au înscris, de beneficiat au beneficiat foarte puțini pentru că noi avem locuri de muncă să le oferim și nu putem să le dăm șomaj, direct. Ei nu sunt interesați decât de banii respectivi", spune Marinel Henteş, director AJOFM Arad.

În această situație, reprezentanții AJOFM atrag atenția că situația se poate complica, mai ales că din miile de absolvenți puțini ajung și la facultate, iar cei mai mulți devin șomeri.

"Situația este îngrijorătoare pentru că nu toți ajung la facultate. Poate este timpul să ne trezim... noi suntem în situația ăn care facem public faptul că avem subvenții pentru acești tineri în situația în care nu își găsesc locuri de muncă, ori având acum peste 1400 de locuri de muncă cred că este de datoria noastră să le oferim locuri de munca și apoi să le dăm șomaj", mai adaugă Marinel Henteș.

Pentru a-i informa pe elevi cu privire la posibilitățile pe care le au, cei de la AJOFM au încercat să meargă în școli, însă solicitarea lor nu a fost analizată și nici soluționată pozitiv de către Inspectoratul Școlar.

Cristian Cotuna

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite