Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de persoane, angajate la negru de către un patron arădean

Zeci de persoane, angajate la negru de către un patron arădean
Comentează 1

În ultimele zile, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relaţii de muncă au constatat la un angajator (care are ca obiect de activitate „lucrări de demolare a construcţiilor”) faptul că au prestat activitate 22 de persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

"Ţinând cont că primirea la muncă a mai mult de 5 persoane – potrivit art. 264 alin. 3 din Codul Muncii – constituie infracţiune, cazul se află în atenţia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad – Seviciul de investigare a Fraudelor", se arată într-un comunicat de  presă al ITM Arad.

Deşi pentru primirea la muncă a persoanelor fără încheierea contractelor individuale de muncă, amenda fiind cuprinsă între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată, inspectorii de muncă continuă să depisteze astfel de cazuri.

Mai  mult angajatorul riscă şi închisoare de la unu la 2 ani sau amendă penală pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite