Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pericolul apei minerale. Vezi concluziile ultimului studiu

Pericolul apei minerale. Vezi concluziile ultimului studiu
Comentează 1

Cercetătorii de la Universitatea Birzeit, din Palestina, susțin că apa minerală contribuie semnificativ la creșterea în greutate și chiar la apariția obezității. Iar cel vinovat de asta este dioxidul de carbon care produce senzaţia de foame.

Oamenii de știință au realizat un studiu pe animale de laborator şi pe un eşantion de subiecţi umani.

Cobaii, care aveau la începutul studiului aceeaşi greutate, au fost împărțiți în patru grupuri: primul grup a primit apă mineală cabogazoasă, al doilea - o băutură plată îndulcită, al treilea - o băutură acidulată îndulcită, iar al patrulea - o băutură acidulată dietetică, cu îndulcitori.

Șoarecii au avut accces nelimitat la hrană, iar după 3 luni, specialiștii au observat că cei care consumaseră băuturi acidulate cântăreau mai mult decât cei care consumaseră băuturi fără acid.

Astfel, cercetătorii au calculat că şoarecii care au băut băuturi acidulate au consumat cu 20% mai multe alimente decât ceilalţi.

Apoi, au efectuat acelaşi experiment pe 20 adulți. La final, au constatat că nivelul grelinei (hormonul care provoacă foamea) în cazul celor care consumaseră apă acidulată era de 6 ori mai crescut decât în cazul celor care băuseră apă plată.

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite