Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Percheziții în județele Arad și Timiș; a fost prinsă o grupare care fura bani de pe carduri provenite din Mexic și din Europa

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus, ieri, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, iar față de un alt inculpat a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Percheziții în județele Arad și Timiș; a fost prinsă o grupare care fura bani de pe carduri provenite din Mexic și din Europa
Comentează 0

„În cauză s-a reținut faptul că, începând din cursul anului 2019, mai multe persoane au pus bazele constituirii unei grupări infracționale, având ca scop săvârșirea de infracțiuni informatice. Din datele obținute s-a stabilit că cei trei inculpați au reușit, prin metoda «skimming» să intre în posesia datelor de identificarea a mai multor carduri bancare provenite din Mexic și din unele state europene, pe care le-au folosit în derularea de operațiunilor financiare frauduloase, respectiv la achiziționarea unor bunuri de valoare, prin efectuarea de plăți online.
Sub coordonarea liderului grupării, cei doi locotenenți aveau rolul de a identifica și de a atrage în angrenajul infracțional diferite persoane, care să fie folosite pe post de «săgeți» în achiziționarea de diferite bunuri de valoare, plătite cu cardurile clonate.
În acest scop, datele de carduri bancare sustrase prin metoda «skimming» erau stocate în memoria mai multor telefoane mobile care erau predate «săgeților» în vederea folosirii lor la efectuarea de achiziții.  Sumele astfel obținute erau predate celor 3 inculpați, în schimbul unui comision stabilit cu fiecare dintre «săgeți» în parte”
, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.
Astfel, ieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat, urmată de șase percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Arad, în urma cărora au fost ridicate cercetărilor șapte laptopuri, nouă telefoane mobile, șapte HDD-uri, nouă cartele telefonice și suma de 15.000 de lei.
„În cursul zilei de astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Timișoara și a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile «Glad Voievod».
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale”
, mai spun procurorii DIICOT.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite