Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pe 14 octombrie, de Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice arădenii au ocazia să se dovedească responsabili și performanți

Arad, 13 Octombrie 2020. Pe 14 octombrie, de Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice românii au ocazia să se dovedească responsabili și performanți la reciclarea acestui tip de deșeuri, la nivel international.
 

Pe 14 octombrie, de Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice arădenii au ocazia să se dovedească responsabili și performanți
Comentează 0

Municipiul Arad se implică pentru a treia oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare. Invităm toți locuitorii orașului să participe la campania care va dura până pe 26 octombrie și se va încheia printr-o tombolă cu premii – aparate electrice noi.
 

Deșeurile electrice reprezintă o problemă acută de mediu, cu mai multe aspecte:
 
Cantități ce cresc exponential
În primul rând, este vorba de fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă rată de creștere din lume. Altfel spus, cu fiecare an ce trece ne înconjurăm de „munți” din ce în ce mai mari de aparate electrice aruncate. Raportul global referitor la deșeurile electrice prevede că în 2030, cantitatea acestor deșeuri va echivala cu 7.390 de Turnuri Eiffel.
 
Sursă majoră de poluare
În al doilea rând, aparatele electrice care ajung în gropile de gunoi în loc să fie reciclate poluează apa, aerul și solul timp de zeci de ani. Concentrații periculoase de substanțe nocive, ca dioxinele clorurate, pot fi găsite inclusiv în ouăle găinilor din gospodăriile aflate în apropierea DEEE aruncate în natură.
 
Mină urbană pentru recuperarea materiilor prime
Din deșeurile electrice, prin reciclare, pot fi recuperate peste 65 de elemente din tabelul periodic – metale și alte substanțe. Reciclarea acestor aparate salvează cantități importante de resurse naturale și reduce emisiile de dioxid de carbon. 

Aflați, în acest scurt video, ce spun copiii din întreaga lume, cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. 
 

În acest context, în Arad are loc o campanie de colectare a acestor deșeuri, până pe 26 octombrie 2020! 

  • În intervalul 28 septembrie-25 octombrie 2020, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9-17.
  • În data de 26.10.2020 la Centrul de Colectare DEEE Arad, str. Câmpurilor, FN, începând cu ora 10.00 va avea loc o Tombolă pentru toți deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: 5 x mixer, 5 x fier de călcat, 5 x cafetieră, 1 x cuptor microunde digital.

 Important! Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanța minimă obligatorie față de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mânuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi. Iar cetățenii care vor preda deșeurile sunt rugați să poarte mască în momentul predării deșeurilor și al completarii taloanelor de participare la campanie.
 
Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice ne reamintește să arătăm o și mai mare atenție față de mediul înconjurător. În fiecare an, consumăm aproape dublu față de resursele pe care pământul le poate regenera. Este clar că nu putem continua în acest ritm. Prin orice gest care contribuie la reciclare și la protejarea mediului ne ajutăm, de fapt, pe noi înșine. Asociația RoRec a fost printre primii coechipieri ai WEEE Forum la crearea acestei initiative. Am participat la fiecare ediție, până acum, iar anul acesta organizăm numeroase acțiuni de informare, conștientizare și educare” spune Andreea Idriceanu Calev, managerul de comunicare al Asociației RoRec.
 
Ai grijă de mediu și de orașul tău! Vizitează www.colecteaza.ro sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Alege să respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!
 
Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentantul Serviciului Local de Colectare Arad, dl Sever Oțoiu, la numărul de telefon 0751 302 123.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite