Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Patru afgani, opriți la Nădlac II din drumul ilegal spre Schengen

Patru tineri din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera, în Ungaria, ascunși într-un automarfar încărcat cu PAL, respectiv pe jos, cu scopul a ajunge în state din Spaţiul Schengen.

Patru afgani, opriți la Nădlac II din drumul ilegal spre Schengen
Comentează 0

Azi-dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, PAL pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetățeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani.

Sâmbătă, 16.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, o persoană care se deplasa pe jos în terminalul de marfă aflat pe sensul de ieșire din țară. Deoarece aceasta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condusă la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că este cetățean din Afganistan, solicitant de azil în țara noastră. 

În cele două cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.


Scrie un comentariu

trimite