Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parlamentarii au votat alegerea preşedintelui TVR. Irina Radu este noul şef al Televiziunii Publice

Parlamentul a ales-o marţi pe Irina Radu în funcţia de preşedinte-director general al TRV cu 304 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă". Irina Radu a primit avizul comisiilor reunite de cultură, chiar dacă nu a fost susţinută de CA al TVR. Liberalii au părăsit sala de şedinţe.

Parlamentarii au votat alegerea preşedintelui TVR. Irina Radu este noul şef al Televiziunii Publice
Comentează 0

Liberalii au anunţat în plenul reunit că vor părăsi şedinţa Parlamentului dedicată alegerii Irinei Radu la şefia TVR, afirmând că PNL nu vrea să participe „la un vot ilegal”, iar şedinţa trebuie suspendată din lipsă de cvorum, însă PSD a susţinut că cvorumul va fi determinat la vot.

La începutul ședinței, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că din totalul de 541 de parlamentari sunt prezenți 281, iar cvorumul de ședință este de 271.

Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat că liberalii nu participă la vot. Aceştia au contestat legalitatea raportului comisiilor de cultură.

"Nu, doar nu au fost de acord şi au considerat că raportul comisiilor de cultură a fost făcut ilegal şi au spus că nu a fost semnat şi de secretarul de la Senat. Nu au făcut nicio precizare în legătură cu participarea în mod oficial. Pe surse, se pare că va trebui să ne străduim să avem cvorum", a răspuns Mircovici.

"Încă de la Birourile permanente reunite grupurile parlamentare PNL s-au opus introducerii pe ordinea de zi a ședinței comune a raportului Comisiilor de cultură referitoare la alegerea președintelui — director general al SRTv. Am considerat că este un abuz pe care îl face majoritatea PSD și în același timp o încălcare flagrantă a legii. Am înaintat o contestare la CCR asupra hotărârii Parlamentului de numire a întregului Consiliu de Administrație și logic ar fi fost să se aștepte o hotărâre a CCR, apoi să se meargă la următoarele proceduri. Ați anunțat că sunt prezenți 281 de parlamentari, cvorumul de ședință este de 271 de parlamentari, de la PNL sunt 58, vom părăsi sala și vă atrag atenția că nu mai aveți cvorum de ședință", a spus liderul grupului deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, citat de Agerpres.

Comisiile de cultură ale Parlamentului au dat, luni, aviz negativ Monicăi Ghiurco, propunerea CA pentru funcţia de preşedintelui-director general al TVR, şi s-au pronunţat în favoarea Irinei Radu, chiar dacă aceasta nu a fost susţinută de CA TVR.

Propunerea pentru audirea Irinei Radu în comisiile reunite de marţi a fost făcută de PSD.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide