Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anunţ OFICIAL: TVR nu are bani să transmită EURO 2016

Irina Radu, directorul general interimar al Societății Române de Televiziune, a informat luni conducerea Camerei Deputaților că achiziționarea Euro 2016 de către televiziunea națională "este un demers greu de realizat" având în vedere situația financiară.

Anunţ OFICIAL: TVR nu are bani să transmită EURO 2016
Comentează 0

"Printre obiectivele strategice ale TVR a fost și achiziționarea competițiilor sportive de interes major foarte urmărite și dorite de telespectatori. Unul dintre cele mai așteptate evenimente din 2016 este Campionatul Mondial de Fotbal pentru achiziția căruia TVR a făcut demersuri constante, mai ales că echipa națională a României este calificată. În numeroase rânduri televiziunea publică a atras atenția asupra pericolului că, pentru prima dată în istoria sa, nu va putea achiziționa această competiție cerând ajutorul autorităților pentru găsirea unor soluții. (...) Din păcate, propunerile și solicitările TVR nu au dus la obținerea unui sprijin din partea autorităților", se arată în scrisoarea transmisă de Irina Radu Biroului permanent al Camerei Deputaților.

Irina Radu a mai adăugat că TVR a purtat negocieri cu deținătorii drepturilor tv obținând "condiții financiare avantajoase față de cerea inițială a firmei CAA Eleven", însă veniturile realizate nu sunt suficiente pentru a permite achiziția în condițiile prevăzute în cererea de ofertă comunicată de firma respectivă.

Scrisoarea Irinei Radu va fi analizată în ședința Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite