Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parcul Bujor Buda este complet: bustul omului care a iubit Aradul mai presus de orice a fost amplasat la sfârșitul săptămânii trecute

Bustul scriitorului și publicistului arădean Bujor Buda, omul care a iubit Aradul mai presus de orice, și și-a făcut din această dragoste o profesiune de credință, a fost amplasat, la sfârșitul săptămânii trecute în parcul care îi poartă numele.

Parcul Bujor Buda este complet: bustul omului care a iubit Aradul mai presus de orice a fost amplasat la sfârșitul săptămânii trecute
Comentează 0

Inaugurat la sfârșitul lunii mai în zona centrală a municipiului, lângă Hotelul Continental și fostul Club al Presei, Parcul Bujor Buda a fost amenajat datorită implicării Consiliului Județean, cu ajutorul Asociaţiei Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă, firmei Aptiv şi familiei regretatului Bujor Buda.

Bujor Buda s-a născut pe 24 octombrie 1935, la Pâncota. A absolvit Institutul Politehnic din Iaşi, în 1958, când şi-a luat diploma de inginer. A fost nepotul academicienei Cornelia Bodea şi unul dintre principalii susţinători ai amplăsării unei biserici în curtea Spitalului Judeţean, fapt care s-a şi întâmplat în 2002. Dar ceea ce l-a făcut să fie cunoscut a fost tocmai Aradul, oraşul pentru care a luptat în ultimii ani ai vieţii. De altfel, alături de colegii săi din Asociaţia Pro Urbe, a identificat şi studiat clădirile vechi din municipiu, inventariind peste 200 de edificii.  În 2011, cu ocazia Zilelor Aradului, a primit din partea Primăriei Titlul de Excelenţă pentru atitudinea civică şi promovarea valorilor Aradului. De altfel, regretatul Bujor Buda avea obiceiul să spună: „Nici nu știți în ce oraș frumos trăiți”.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite