Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Palatul Neumann a încăput pe mâinile italienilor, care n-au plătit apa din 2013. S-a trecut la EXECUTAREA SILITĂ

În ultimii ani, italienii au cumpărat aproape toate locuințele din Palatul Neumann. Cu toate acestea, clădirea monument istoric este debranșată de la apă de un an și jumătate, pentru că nu s-au plătit facturile restante, iar acum s-a ajuns la executarea silită.

Palatul Neumann a încăput pe mâinile italienilor, care n-au plătit apa din 2013. S-a trecut la EXECUTAREA SILITĂ
Comentează 0

Locatarii locuințelor din Palatul Neumann cer disperați ajutor. Au ajuns să pună pe clădire afișe, vizibile pe cele trei străzi pe care imobilul are ziduri. ”Ajutor/Help! Vrem apă!”, scrie pe afișe.

Oamenii au rămas fără apă în vara anului 2014, din cauza facturilor restante încă din 2013. Ei spun că au refuzat să plătească după ce consumul a explodat de la o lună la alta. Dacă media consumului pe imobil era de 150 metri cubi, din toamna anului 2013 au început problemele, iar apometrul arăta lună de lună un consum de 1500 – 2000 de metri cubi. Facturile au ajuns, astfel, la peste 10.000 de lei pe lună, iar proprietarii, care sunt cetățeni italieni în marea lor majoritate, au refuzat să achite.

Ei au suspectat o defecțiune la contor. Verificarea metrologică a demonstrat că înregistrarea nu era corectă, însă tot nu se justifica consumul ridicat.

S-a ajuns ca proprietarilor să le fie imputată o cantitate de apă de 44.000 de metri cubi, care ar putea umple 15 bazine olimpice.

”Am suspectat că unul dintre restaurantele de la parter a consumat prea mult, poate a avut o defecțiune la instalații. Acest restaurant folosea o parte din apă în sistem paușal, dar nu am reușit să găsim nicio problemă la verificarea instalațiilor. La celelalte apartamente s-au facut expertize și nu au fost găsite defecțiuni. Nu ne explicăm de ce a apărut acest consum imens”, a povestit, pentru ARQ, unul dintre proprietari.

În timp ce locuințele au fost debranșate, firmele nu au fost afectate, având contoare separate. Locatarii își cumpără apa de băut și de gătit, iar pentru spălat și toaletă folosesc apă caldă, mult mai scumpă.

Asociația proprietarilor a dat în judecată Compania de Apă, dar a pierdut la Judecătoria Arad, iar ulterior i-a fost respins și recursul la Tribunalul Arad.

”În momentul de faţă debitul la zi este în valoare de 282.405 lei şi se desfăşoară procedura executării silite împotriva debitorului”, au declarat, pentru ARQ, oficialii companiei, care precizează că suma reprezintă atât facturi neachitate și penalitățile acumulate începând cu 2013, cât și cheltuielile de judecată.

Asociația proprietarilor vrea să facă demersuri legale pentru a suspenda executarea silită, afirmând că oamenii nu au bani pentru a plăti sumele imputate.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide