Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pacienții cu o formă gravă de COVID pot fi vizitați de către un membru al familiei o singură dată preț de 15 minute

Pacienții cu o formă gravă de COVID pot fi vizitați de către un membru al familiei o singură dată preț de 15 minute
Comentează 0

Începând de astăzi, pacienții diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 care dezvoltă forme grave de boală pot fi vizitați de către un membru al familiei, pentru 15 minute!

Ultimele modificări legislative permit pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2, care prezintă simptome severe de boală să fie vizitați, la cerere, de către un membru al familiei sau de către reprezentantul legal al acestuia, cu acordul medicului curant. Astfel, un singur membru al familiei poate intra la pacient, o singură dată pentru maximum 15 minute. 

”Această decizie este binevenită atât pentru pacienți cât și pentru familiile acestora, iar la nivelul secțiilor de terapie intensivă COVID-19, accesul aparținătorilor la patul bolnavilor va fi permis chiar de astăzi! Conform noilor prevederi legislative, fiecare pacient, cu formă gravă de boală, poate fi vizitat de către un membru al familiei, timp de 15 minute. Noi vom asigura echipamentele necesare deoarece, vizitatorul va trebui să poarte echipament de protecție și să respecte toate măsurile sanitare care se impun. De asemenea, recomand aparținătorilor care doresc să îi viziteze pe cei dragi, să discute cu medicul curant pentru a stabili ora la care pot intra la pacient pentru a nu se crea aglomerație în salon și pentru a nu îi deranja pe ceilalți pacienți”, explică ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite