Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pacientă din Kiev operată de urgenţă de medicii de la Judeţean pentru a i se salva un picior

O femeie de 73 de ani, din Ucraina, a ajuns în Unitatea Primire Urgențe Arad după ce a alunecat pe gresie. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în baza investigațiilor efectuate în regim de urgență pacienta a fost diagnosticată cu fractură cominutivă supra și intercondiliană de femur, pe membru protezat cu proteză bipolară de șold, necesitând fixarea fragmentelor de os fracturate.

Pacientă din Kiev operată de urgenţă de medicii de la Judeţean pentru a i se salva un picior
Comentează 0

În această dimineață, o echipă de medici de ortopedie și traumatologie formată din dr. Lehel Pal, medic primar, dr. Gloria Tolan, medic specialist și dr. Giada Baroni, medic rezident, împreună cu medicul primar anestezist dr. Maria Moca și asistenții medicali Codruța Gabor și Camelia Farcaș au intervenit chirurgical pentru a salva piciorul femeii, operația fiind deosebit de complexă în contextul în care femurul era deja protezat, în zona șoldului. 
„Pacienta a necesitat osteosinteză cu placă DCS, efectuată sub ghidaj Rx-TV. Intervenția a durat în jur de  două ore și jumătate iar acum se află sub observație medicală, post-operatorie. După externare, pacienta va avea nevoie de o perioadă destul de mare de recuperare, cel puțin șase luni. A fost o operație deosebită însă ne bucurăm că am reușit să intervenim la timp”, a declarat medicul de ortopedie și traumatologie, dr. Lehel Pal.
La începutul acestei săptămâni, femeia a plecat cu un convoi de refugiați din capitala Ucrainei, spre granița cu România, unde era așteptată de familia sa stabilită în Franța.

Sursa foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite