Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ore pierdute la Pașapoarte. Numărul solicitărilor s-a triplat în Arad

Arădenii care vor să obțină un pașaport stau la cozi până la patru ore, din cauza aglomerației de la ghișee. Mulți se pregătesc să plece din țară în vacanțe și își schimbă documentele, iar numărul cererilor aproape s-a triplat.

Ore pierdute la Pașapoarte. Numărul solicitărilor s-a triplat în Arad
Comentează 1

Ghișeele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din cadrul Prefecturii Arad este foarte aglomerat de câteva zile, autoritățile punând această situație pe seama faptului că este vacanță și mulți intenționează să plece din țară.

Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, dacă în perioadele obișnuite sunt procesate până în 70 de cereri pe zi, în ultimele zile numărul celor care s-au prezentat la ghișee a ajuns la 200. Asfel, s-au format cozi, iar unii dintre solicitanți reclamă că au așteptat trei – patru ore până au ajuns la rând.

O problemă în plus reclamată de către cei care au nevoie de pașaport este faptul că sistemul electronic de eliberare a biletelor de ordine s-a defectat.

Autoritățile estimează că aglomerația se va menține în săptămâniile următoare, pentru că în luna august revin în țară mulți români care lucrează în străinătate, iar cu această ocazie o parte dintre ei își schimbă documentele de călătorie.

Potrivit Prefecturii Arad, numărul de solicitărilor de pașapoarte a crescut constant în ultimii doi ani. În primele două trimestre ale anului 2016, au solicitat paşapoarte peste 5800 de persoane, cu 600 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1700 peste numărul de solicitanţi din prima parte anului 2014.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite