Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Cozi mari la Pașapoarte și Permise

Ghișeele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din cadrul Prefecturii Arad sunt aglomerate, în aceste zile. Românii care lucrează în străinătate veniți în vacanță profită de ocazie și își actualizează documentele de călătorie.

FOTO | Cozi mari la Pașapoarte și Permise
Comentează 0

Reprezentanții Prefecturii au declarat că numărul cererilor de eliberare de documente de călătorie a crescut de patru ori, față de perioadele obișnuite, din 1 august, când au început să vină în țară românii care lucrează în străinătate.

”În perioada concediului din luna august, foarte mulți români care lucrează în străinătate și revin în țară solicită documente noi de călătorie. În aceste condiții, numărul cererilor este foarte mare, de peste 200 pe zi doar pentru pașapoarte, față de 50-60 în zilele obișnuite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Lucian Cozma.

Cozi au fost înregistrate și pentru preschimbarea permiselor auto, însă funcționarii spun că nu e o creștere semnificativă a cererilor față de perioadele obișnuite.

Autoritățile estimează că aglomerația se va menține până la finalul lunii august, când muncitorii români își încheie concediile și părăsesc țara.

Potrivit Prefecturii Arad, numărul de solicitărilor de pașapoarte a crescut constant în ultimii doi ani. În primele două trimestre ale anului 2016, au solicitat paşapoarte peste 5800 de persoane, cu 600 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1700 peste numărul de solicitanţi din prima parte anului 2014.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite