Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Orban, negocieri cu UDMR și USR, la Palatul Victoria

Negocieri la Palatul Victoria. Ludovic Orban vrea să obțină sprijinul partidelor pentru declanșarea alegerilor anticipate. Orban va negocia, astăzi, doar cu liderii UDMR și USR.

Orban, negocieri cu UDMR și USR, la Palatul Victoria
Comentează 0

Negocierile vizează declanşarea alegerilor anticipate. Şeful Executivului a declarat, luni, că liberalii vor face toate demersurile necesare şi vor încerca să ajungă la o înţelegere pentru declanşarea alegerilor anticipate.

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat, după consultările de la Cotroceni, că susţine scenariul declanşării alegerilor anticipate şi va vota împotriva învestirii lui Ludovic Orban.

UDMR susţine alegerile anticipate. Formaţinea este însă profund nemulţumită de OUG privind alegerilor locale care schimbă regulile jocului şi afectează UDMR.

PSD şi-a schimbat strategia. Ia în calcul posibilitate de a nu se împotrivi alegerilor anticipate. Marcel Ciolacu a declarat că social – democraţii nu se tem de anticipate.

Se impotrivesc alegerilor anticipate PMP, ALDE şi  minoritățile naționale, altele decât cea maghiară.

PMP  a declarat că alegerile anticipate sunt „un capriciu politic". Eugen Tomac consideră că anul acesta este unul pierdut pentru a implementa proiectele de care românii au nevoie.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că soluţia alegerilor anticipate i se pare nepotrivită, deoarece ar avea consecinţe negative în plan politic şi economic, iar timpul câştigat faţă de un scrutin la termen ar fi nesemnificativ.

Grupul minorităţilor naţionale nu doreşte alegeri anticipate şi va susţine prim-ministrul propus de preşedintele Klaus Iohannis, a informat deputatul Varujan Pambuccian, după consultările cu şeful statului de joia trecută.

Liderul Pro România, Victor Ponta, declara, la rândul său, că desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru este "o chestiune neserioasă". El este convins că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis nu va fi votată în Parlament.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite