Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Orban a anunțat bombele din economie care stau să explodeze


Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, la Realitatea Plus care stau să explodeze. A enumerat situațiile explozive de CFR Marfă, ROMATSA și TAROM.

Orban a anunțat bombele din economie care stau să explodeze
Comentează 1

În contextul menționat, prim-ministrul Ludovic Orban i-a cerut ministrul Transporturilor, Lucian Bode, să facă o analiză rapidă a situaţiei CFR Marfă, pentru a putea fi identificate cele mai bune soluţii, după ce Comisia Europeană a decis că ajutorul de stat acordat companiei în 2013 a fost ilegal, iar statul român va trebui să recupereze circa 400 de milioane de euro.

"-am solicitat ministrului Bode să facă o analiză foarte rapidă a situaţiei, ca să putem identifica cele mai bune soluţii", a spus Orban, la Realitatea Tv.

El a reproşat guvernării PSD şi faptul că ROMATSA a ajuns în situaţia de a avea popriri de 394,9 milioane de euro pe conturi, în urma unui proces câştigat de fraţii Micula împotriva statului român.

"Dar nu sunt singurele bombe care explodează. Azi, mâine o să avem probleme la TAROM. Pe ROMATSA ştiţi foarte bine care e situaţia. O companie privată din România a dat în judecată statul român, pentru neacordarea unui ajutor de stat. Ei au câştigat la o instanţă de arbitraj, din Statele Unite. Statul român a fost pus să plătească 81 de milioane de dolari, suma iniţială. Sumă care între timp a ajuns la aproape 400 de milioane, pentru că Guvernul Dăncilă nu a făcut nimic.", a mai precizat Orban. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite