Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SEBIȘ-ENDURO - o nouă competiție internațională tot teren

Orașul Sebiș a fost din nou gazda unui eveniment sportiv de excepție unde s-au adunat sportivi din țară și străinătate.

 SEBIȘ-ENDURO - o nouă competiție internațională tot teren
Comentează 0

SEBIȘ - ENDURO este un eveniment sportiv care pune la încercare măestria și rezistența concurenților și a motoarelor deopotrivă. Sâmbătă, 28 aprilie, la Sebiș și duminică 29 aprilie, prin pădurile și cariera de la Dieci, a răsunat glasul motoarelor ambalate la maxim într-o competiție destul de dură mai ales pentru motocicliști.

Organizatorul acestui eveniment,un împătimit al sporturilor cu motor, domnul Cătălin Mocuța care din 2012 organizează astfel de competiții nu numai la Sebiș, ci și în alte părți ale județului , a avut un cuvânt de „bun venit” pentru  concurenții prezenți , veniți din toate colțurile țării. De la Sibiu la Maramureș,de la Buzău la Timișoara, Brașov-Zărnești, Bihor, București, Cluj sau de peste hotare din Ungaria.

Apoi Cătălin Mocuța a dat cuvântul domnului Gheorghe Feieș, cel care a fost și este mereu alături de sebișeni, de numele dânsului se leagă multe realizări frumoase la Sebiș și evenimente care au făcut din orașul de pe Criș un reper economic și cultural.

Dacă Enduro Sebiș este o competiție internațională se datorează și acestui om care prin funcția de primar pe care a îndeplinit-o, întotdeauna a răspuns afirmativ oricărei manifestații culturale sau sportive care aduce un plus de valoare orașului.

Iată că la Sebiș are loc anual această competiție sportivă de anvergură, încă din anul 2012 pe lîngă altele pentru că tot aici  are loc și un concurs de călărie unicat în județul Arad. De asemenea în fiecare an la începutul lunii iunie au loc  trei zile de sărbătoare cu muzică ușoară și populară pentru toate gusturile.    ,,FESTIVALUL DE MUZICĂ SEBIȘ,,  este un eveniment cultural de amploare,  aici participînd oamenii de pe toată Valea Crișului Alb, iar piața din fața Primăriei devine întotdeauna neîncăpătoare. Atunci Sebișul este pentru 3 seri consecutiv capitala muzicii de pe toată Valea Crișului Alb.

După cuvântarea domnului Feieș a urmat actualului primar al orașului, domnul Radu Demetrescu cu un cuvânt de bun venit pentru participanți și tuturor celor prezenți, asigurând organizatorul și concurenții acestui sport extrem că Primăria Sebiș va fi în continuare alături de ei, iar tradiția sporturilor cu motor va merge mai departe în orașul de pe Criș.

Prezent la deschiderea acestui eveniment a fost și directorul Casei de Cultură Sebiș, respectiv domnul Ioan Muscă, un om care pune mult suflet pentru tot ceea ce înseamnă cultură și sport la Sebiș. Odată începută competiția, glasul motoarelor pe patru sau două roți s-a făcut auzită la marginea orașului unde Quad-urile și ATV-urile au lăsat un nor de praf și pământ în urma lor, iar concurenții și-au demonstrat măestria pe pista amenajată pentru acest eveniment.

În același timp cei din clasa MOTO s-au luptat cu terenul greu și destul de accidentat din pădure unde au fost nevoiți să treacă peste bușteni și alte obstacole naturale care au epuizat om și motor, însă toată lumea a revenit la finalul cursei , fără evenimente neplăcute chiar dacă au fost și căzături de pe motor.

Competiția din prima zi de la Sebiș s-a încheiat cu o masă caldă servită lângă Valea Dezna, iar concurenții au socializat până târziu, urmând ca dimineața următoare să fie prezenți la un nou START în fosta carieră de piatră de la Dieci.

Traseul de la DIECI a fost la fel de dificil, desfășurându-se prin pădure, peste bucăți de lemne și pietriș, prin văi și dealuri, astfel că motoarele au fost din nou ambalate la maxim pentru a face față pantelor abrupte și terenului dificil din pădure.

Căldura dogoritoare a fost un inamic în ambele zile pentru concurenți și motoare, însă concursul s-a desfășurat conform graficului. Așa cum este normal la un astfel de eveniment, I.S.U, Jandarmeria și Poliția au fost cu toții prezenți la competiție pentru a interveni în caz de nevoie, dar din fericire totul a decurs normal.

Câștigătorii acestei ediții sunt:

ATV clasa A-C

Locul 1 - Sima Adrian (Sebiș-Arad)

Locul 2 - Epure Emil (Sebiș-Arad)

Locul 3 - Narin Florin Daniel (Sebiș-Arad)

QUAD  - Clasa A

Locul 1 - Sebastian Bodea (Timișoara)

Locul 2 - Lorinzs Csaba(Ditrău)

Locul 3 - Die Lorint Adrian (Timișoara)

QUAD  Clasa C

Locul 1 - Iacob Denis(Sebiș-Arad)

Locul 2 - Sitor Marius (Sibiu)

Locul 3 - Vass Imre (Ditrău) 

Moto  Clasa A 

Locul 1 - Jozsa Norbert Levente (Cluj)

Locul 2 - Gynes Emanuel (Zărnești – BV)

Locul 3 -  Avram Florin Marius (Cluj)

MOTO  Clasa B  

Locul 1 - Lăscuț Ovidiu Petrișor

Locul 2 - Leric George (Arad)

Locul 3 - Kubelack Milan Marian (Sebiș - Arad)

MOTO  Clasa C

Locul 1 - Toth Zoltan

Locul 2 - Popoviciu Iștvan  Attila

Locul 3 - Tudur Adrian (Sebiș).

Felicităm toți câștigătorii și concurenții deopotrivă pentru faptul că au fost din nou prezenți la START  într-o nouă competiție la Sebiș!

 

 

Galerie foto (581)

Articole asemanatoare