Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Oamenii de ştiinţă au creat un nou tip de aur: Este la fel de uşor precum aerul şi valoros precum materialul preţios

Tehnologia evoluează văzând cu ochii, iar oamenii de ştiinţă din Elveţia se bucură acum de un nou succes, căci au realizat performanţa de a crea cea mai uşoară formă a aurului.

Oamenii de ştiinţă au creat un nou tip de aur: Este la fel de uşor precum aerul şi valoros precum materialul preţios
Comentează 0

Compus din aer, 98 la sută, aur de 20 de carate şi protein din lapte, acest nou aerogel din aur este la fel de uşor precum aerul şi are mai multe proprietăţi neobişnuite: "Este de o mie de ori mai uşor decât aurul pe care-l ştim, este mai uşor decât apa şi aproape la fel de uşor ca aerul”, afirmă cercetătorul Raffaele Mezzenga, de la Universitatea ETH Zurich, Elveţia.

Acesta a fost realizat după ce oamenii de ştiinţă au creat o plasă tridimensională din pori. De asemenea, doi la sută din acest material este aur de 20 de carate, iar restul sunt şiruri de nanometri fragili şi proteine din lapte. 

Acest metal preţios precum aerul poate fi folosit la confecţionarea bijuteriilor de orice fel, dar poate fi inclus şi în componenţa smarphone-urilor şi a calculatoarelor, dar şi pentru diagnosticare medicală şi în crearea de  lubrifianţi pentru nave spaţiale.

sursa: a1.ro

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite