Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O şcoală din Arad, tot cu latrinele în curte. Elevii aşteaptă de nouă ani finalizarea toaletelor moderne

O şcoală din judeţul Arad, în care învaţă aproximativ 500 de copii de şcoală primară, gimnaziu şi liceu, nu are toalete de când a fost înfiinţată, în urmă cu 40 de ani, elevii folosind latrine fără closet. Lucrările de amenajare a grupurilor sanitare au început în urmă cu nouă ani, în timpul Guvernului Tăriceanu, dar nu au fost încheiate nici până acum din cauza lipsei finanţării, scrie News.ro.

O şcoală din Arad, tot cu latrinele în curte. Elevii aşteaptă de nouă ani finalizarea toaletelor moderne
Comentează 1

La Liceul Tehnologic Beliu învaţă aproximativ 500 de copii de clasele 0 – 12, iar nicio generaţie de elevi nu a beneficiat de grupuri sanitare cu apă. Şcoala, de când a fost ridicată, în anii '70, are doar latrine, numite şi toalete turceşti, pentru că nu au nici măcar closet.

După numeroase demersuri făcute după 1990 de către Primăria Beliu, Guvernul a decis, în urmă cu zece ani, să finanţeze construirea unui nou corp de clădire, lipit de şcoală, în care să fie menajate grupurile sanitare. Lucrările au început în 2007, pe vremea premierului Călin Popescu Tăriceanu, dar au înaintat foarte greu, iar după trei ani au fost oprite. De atunci, nu s-au mai efectuat niciun fel de lucrări, pentru că nu au mai fost alocate fonduri.

Primarul comunei Beliu, Coraş Emanuel Horhat, a declarat, vineri, pentru News.ro, că în 2010 Guvernul a transferat administraţiei locale imobilul construit în roşu, lăsând în sarcina primăriei continuarea investiţiei. Ar mai fi nevoie de aproximativ 700.000 de lei pentru terminarea construcţiei, bani pe care comuna nu îi are la dispoziţie.

”Este vorba de o clădire pe două nivele, în care vor fi patru grupuri sanitare pentru şcoală. Este o investiţie mare, pentru că acum nu există nici instalaţiile de apă, iar finisajele sunt foarte scumpe. Am făcut o nouă solicitare la Guvern, recent, pentru a primi finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Dacă suntem norocoşi, în toamnă obţinem fondurile, dar noul an şcolar ne va prinde tot cu toaletele turceşti care existau şi când am fost eu elev, ceea ce este o mare ruşine. Am aşteptat prea mult pentru a intra în rând cu lumea, trebuie să ne aloce aceste fonduri”, a declarat primarul.

CITEȘTE CONTINUAREA PE NEWS.RO

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite