Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă rundă de negocieri pentru formarea Guvernului Orban


Săptămâna începe cu o nouă rundă de negocieri pentru formarea Guvernului Orban. Lista cu miniștri și programul de guvernare urmează să fie depuse la Parlament, cel mai probabil, joi. Este ultima zi din cele zece prevăzute de Constituție.

O nouă rundă de negocieri pentru formarea Guvernului Orban
Comentează 1

Calculele PNL nu coincid cu cele ale PSD. Dacă Orban depune lista abia joi, social-democrații vor să convoace o ședință a conducerii Parlamentului abia lunea viitoare, potrivit unor surse. Și tot acea săptămână să fie dedicată audierilor de miniștri.

 PSD rămâne ferm pe poziție. Nu va gira prin vot noul Executiv, iar Dăncilă crede că toți aleșii PSD vor respecta această decizie.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, va avea, luni şi marţi, noi discuţii cu societatea civilă înainte de a propune noul Guvern. Miercuri sunt programate din nou discuţii cu partidele parlamentare, împreună cu care doreşte să pregătească strategia la votul de învestitură.

Ludovic Orban se află deja la a doua rundă de negocieri pentru susținerea Guvernului. În afară de grupul minorităților naționale, premierul desemnat nu are garanția niciunui alt partid că îi va fi votat Executivul. 

Orban rămâne însă optimist. Duminică, acesta s-a arătat convins că Guvernul va trece de votul Parlamentului, cu sprijinul partidelor care au susţinut moţiunea de cenzură. 

”În condiţiile în care partenerii care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură vor merge până la capăt - nu se vor opri la jumătatea drumului, că încă Dăncilă şi resturile Guvernului sunt la butoane şi fac prostii în fiecare zi - strategia va funcţiona, sunt încrezător că avem şanse foarte mari să obţinem învestitura din prima”, a spus Orban. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite