Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă criză a deșeurilor: pe Valea Mureșului și în zona Chișineu-Criș oamenii stau de trei săptămâni cu gunoiul în curți

Două zone din județ se îndreaptă cu pași repezi spre o nouă criză a deșeurilor. Este vorba despre Zona 2 care cuprinde Valea Mureșului și Zona 5, zona orașului Chișineu-Criș, unde firma care ar fi trebuit să adune gunoaiele oamenilor nu a mai făcut acest lucru de trei săptămâni.

O nouă criză a deșeurilor: pe Valea Mureșului și în zona Chișineu-Criș oamenii stau de trei săptămâni cu gunoiul în curți
Comentează 0

De vină sunt banii. Grup Salubrizare Urbană (GSU), firma care a câștigat licitația  pentru a strânge deșeurile din cele două zone nu și-a plătit datoriile către FCC Environment, societate care administrează stațiile de transfer de la Bârzava și Chișineu-Criș și care nu mai primește autogunoierele de la GSU.  Operatorul de colectare a deșeurilor este SC Grup Salubrizare Urbană SA, care începând cu luna februarie 2019 nu și-a achitat facturile către FCC Environment, operatorul stațiilor de transfer Chișineu-Criș și Bârzava. În urma situației create, FCC Environment a suspendat serviciul și activitatea de preluare a deșeurilor pe Zonele 2 și 5 în stațiile de transfer  Chișineu-Criș și Bârzava și transportul către depozitul conform din Arad al deșeurilor, începând cu data de 2 mai 2019. SC Grup Salubrizare Urbană SA a notificat ADI SIGD că în urma închiderii stațiilor de către FCC Environment, începând cu data de 3 mai suspendă activitatea de colectare și transport a deșeurilor pentru Zona 2 și 5”, povestește Răzvan Cadar, președintele ADI Deșeuri.

Având în vedere problemele apărute, acesta a convocat, luni, Adunarea Generală a Asociaților. Se dorea deblocarea situației și reluarea serviciului de salubrizare în cele două zone. „Au avut loc două întâlniri între operatorii GSU și FCC, mediate de ADI SIGD, pentru a se ajunge la o înțelegere privind eșalonarea plății sumelor datorate de către  SC Grup Salubrizare Urbană SA și redeschiderea stațiilor de transfer de la Chișineu-Criș și Bârzava. Întrucât în urma discuțiilor nu s-a ajuns la un consens, Adunarea Generală a Asociaților ADI SIGD a decis să se reîntâlnească în data de 7 mai, pentru a debloca situația și pentru reluarea de urgență a serviciului de salubrizare în cele două zone. În cursul zilei de ieri, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor ADI SIGD, operatorul stațiilor FCC Environment a prezentat condițiile de reluare a serviciului de salubrizare, urmând ca până astăzi SC Grup Salubrizare Urbană SA să își exprime punctul de vedere asupra acestora”, a încheiat Cadar. 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite