Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O lună de la tragedia din Colectiv. Bilanţ trist: 60 de morţi, zeci de răniţi

O lună de la tragedia din Colectiv. Bilanţ trist: 60 de morţi, zeci de răniţi
Comentează 1

Astăzi se împlineşte o lună de la tragedia din Colectiv, în urma căreia 60 de tineri şi-au pierdut viaţa şi câteva câteva zeci au fost răniţi. Oamenii continuă să vină să depună flori şi să aprindă lumânări în memoria victimelor. În faţa fostei fabrici Pionierul, unde funcţiona clubul, mulţimea a creat un adevărat altar: mii de flori, candele, icoane şi fotografii de-ale celor decedaţi au fost rezemate de zidurile clădirii.

La o lună de la tragedia în care au murit 60 de tineri şi alte zeci de persoane sunt încă internate în spitale din Bucureşti şi din străinătate românii vin în continuare să depună flori şi să aprindă candele pentru îngerii cu aripi frânte.

"Aceşti oameni care au venit doar să experimenteze ceva nou , nu au vrut să fie legumele unui play station, în faţa unui televizor au vrut pur şi simplu să se distreze într-o seară, să socializeze în viaţa reala, asta au vrut şi au murit pentru asta", spune o persoană.

Au venit la clubul Colectiv şi oameni care au pierdut pe cineva drag în incendiu. Printre aceştia un bărbat cu ochii în lacrimi a ţinut un moment de reculegere pentru un tânăr pe care îl ştia şi care a decedat în tragedie.

"Am avut fiul unei colege, care a decedat, din câte ştiu cânta într-o formaţie. Nu în cea care concerta. Eu sper să se facă multe, cel puţin pe viitor să nu mai avem astfel de evenimente nefericite", povesteşte o altă persoană.

Un tânăr a venit să aprindă o lumânare la Colectiv, revoltat pentru că mulţi tineri au murit dar şi că autorităţile trebuie să schimbe sistemul.

"Cel mai important ştiţi ce este, pe întâi să facem ce e de făcut! Atât vreau să vă spun doar şi condoleanţe familiilor. Să ieşim toţi în stradă să rezolvăm o dată problema aceasta", crede acesta.

O anchetă a fost deschisă în urma tragediei iar 11 persoane sunt cercetate în acest dosar. Procurorii au stabilit deja că incendiul a fost provocat de manevrarea proastă a artificiilor din timpul concertului.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite