Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Morţii din Colectiv, daţi uitării de autorităţile române. Părinţii nu-şi pot îngropa copiii

Situaţie revoltătoare. În timp ce s-a făcut noul guvern autorităţile au uitat de victimele de la Colectiv. Trei dintre răniţii de la Clubul Colectiv care au murit în străinătate nu au fost repatriaţi nici până acum. Părinţii tinerilor sunt disperaţi pentru că nu pot aduce acasă trupurile neînsufleţite. Între timp, autorităţile pasează responsabilităţile de la una la alta.

Morţii din Colectiv, daţi uitării de autorităţile române. Părinţii nu-şi pot îngropa copiii
Comentează 0

Părinţii Loredanei Drescu, tânără în vârstă de 29 de ani moartă în incendiul din clubul Colectiv, sunt disperaţi că nu pot aduce acasă trupul neînsufleţi al fiicei care a murit în Germania în urmă cu o săptămână. Familia fetei este disperată pentru că nu găseşte soluţii în condiţiile în care autorităţile au promis că vor susţine financiar şi moral rudele celor răniţi în Colectiv.

De asemenea, rudele Elenei Niţu, o tânără de 18 ani care s-a stins într-un spital din Marea Britanie, şi familia lui Tudor Golu, chitaristul formaţiei Axial Lead, se regăsesc în aceeaşi situaţie.

La auzul acestei nenorociri, Gigi Becali s-a arătat dispus să plătească toate cheltuielile legate de transportul, repatrierea şi înmormântarea răniţilor în incendiul Colectiv care au murit în străinătate.

"Este dezamăgitor şi, totodată, un lucru urât pentru noi, ca neam. Pentru că aceşti oameni care au murit, trebuie să fie înmormântaţi în ţara noastră, creştineşte, cu slujbă. Nu vreau publicitate, nu e populism, nu mai fac politică... Dar nici nu pot să tac şi nici nu pot să refuz când se apelează la mine. Tot ce este nevoie, bani pentru a-i transporta, pentru a-i repatria şi pentru înmormântare, eu voi da toate cheltuielile", a declarat Gigi Becali, la România TV.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi dimineaţa că pe paturile de spital din Bucureşti mai sunt internaţi în acest moment 45 de tineri răniţi în incendiul din clubul Colectiv. Dintre cei 45 de pacienți, 12 sunt în stare critică și gravă, iar restul de 33 în stare stabilă. Alți 30 de răniți în Colectiv au fost transferați și se află în unități medicale din străinătate. 56 de persoane au murit în urma tragediei din clubul Colectiv.

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite