Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O delegație de oameni de afaceri și din administrația slovenă, invitată la Arad (FOTO)

Oameni de afaceri din Slovenia, viticultori, specialiști în energie regenerabilă – o delegație de afaceri compusă din profesioniști sloveni, cu care investitorii arădeni să poată face schimburi de experiență și de tehnologie a fost invitată la Arad de Consiliul Județean, la întâlnirea de astăzi, cu Excelența Sa dr. Robert Kokalj, ambasadorul Sloveniei la București.

O delegație de oameni de afaceri și din administrația slovenă, invitată la Arad (FOTO)
Comentează 0

În cadrul întrevederii dintre ambasadorul Kokalj și directorul executiv al CJ Arad, dr. Andrei Ando, s-a discutat oportunitatea unui parteneriat administrativ între județul Arad și o regiune similară din Slovenia, cu un profil asemănător Aradului. Primul pas l-ar reprezenta vizita slovenilor la Arad, pentru a cunoaște mai bine modelul local de dezvoltare și prioritățile județului, felul în care gestionează Consiliul Județean Arad fondurile europene.

În același timp, Excelența Sa și-a exprimat interesul față de trei domenii, în mod particular: energiile verzi (unde Aradul gestionează cea mai mare investiție europeană într-un parc fotovoltaic), industria automotivelor (care a dus la un șomaj de sub 1% în județul Arad) și viticultura, cu o tradiție deosebită și în Slovenia, și în zona Aradului.

Cele două părți au agreat ca o scrisoare oficială de intenție să fie transmisă Ambasadei, pentru pregătirea schimbului de experiență la nivelul investitorilor privați și al celor implicați în proiectele publice de dezvoltare.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite