Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O delegație chineză pregătește o vizită de afaceri la Arad (FOTO)

O importantă delegație administrativă din China, formată din reprezentantul Guvernului Provinciei Fujian și reprezentanți ai două dintre cele mai mari orașe ale provinciei, a fost, timp de două zile, în vizită la Consiliul Județean Arad.

Oficialii chinezi reiau astfel contactele administrative între cele două entități înfrățite, respectiv Provincia Fujian și județul Arad.

O delegație chineză pregătește o vizită de afaceri la Arad (FOTO)
Comentează 0

Discuțiile s-au purtat pe marginea pregătirii unei delegații de oameni de afaceri din China și o colaborarea la nivel educațional între Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea de Afaceri din Fujian. Acest subiect a fost discutat și cu conducerea Universității „Aurel Vlaicu”, reprezentată de rector prof. univ. dr. Ramona Lile și prorectorii prof. univ. dr. Alexandru Popa și conf. univ. dr. Teodor Florin Cilan.

Delegații din Fujian au fost în mod deosebit interesați de proiectul parcului fotovoltaic de la Grăniceri – Pilu, care va fi cel mai mare din Europa, cu o capacitate de 1056 MW (cu 20% mai mare decât următorul proiect similar care se află în Spania).

Delegația chineză a vizitat și obiective culturale din municipiul și județul Arad, printre care Mănăstirea Hodoș-Bodrog, Catedrala Sfânta Treime și expoziția de fotografie de la Palatul Administrativ.

„Suntem deschiși pentru orice formă de colaborare cu administrațiile locale din China. Avem la Arad Casa Româno-Chineză, Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, care pot facilita dialogul la nivelul societății civile. Susținem și cele două universități din Arad, cea de stat și cea privată, în dezvoltarea de parteneriate cu universități din China, fiindcă internaționalizarea și cercetarea sunt extrem de importante pentru viitorul lor, dar și al comunității noastre. Ne dorim și dezvoltarea unor proiecte culturale comune, schimburi de experiență în administrație și afaceri. Am propus delegației chineze organizarea unei sesiuni de informare despre potențialul Aradului, al investițiilor în vestul României, dar și cunoașterea cadrului legal în care aceste investiții se pot realiza de către investitorii chinezi”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. Acesta a prezentat și profilul industrial al Aradului, insistând asupra proiectelor de infrastructură, modernizare a sistemului medical, proiecte unde se organizează licitații la care pot participa și investitori străini, criteriul decisiv fiind, conform legislației românești, prețul cel mai mic.

La întâlnirea cu delegații din Fujian a participat și dr. Andrei Ando, director executiv al Direcției Comunicare, Strategii și Administrație Publică din Consiliul Județean Arad, care a prezentat profilul cultural și social al Aradului.

 

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite