Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O companie a Statului Român refuză să vândă gaz Aradului; urmează o rectificare bugetară pentru plata facturilor

Primarul Călin Bibarţ susţine că, în ultimul timp, a avut  mai multe discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului, pentru a obţine fonduri guvernamentale în vederea achitării facturilor către furnizorii de gaz. La una dintre întâlniri, organizată prin intermediul Asociaţiei Municipiilor, au fost purtate discuţii cu premierul Florin Cîţu, existând promisiunii că săptămâna viitoare se vor face unele alocări.

O companie a Statului Român refuză să vândă gaz Aradului; urmează o rectificare bugetară pentru plata facturilor
Comentează 0

„L-am rugat pe domnul prim-ministru ca la analiza cifrelor să se ia în considerare şi sumele pe care le-au primit municipiile în ultimii ani, pentru că Aradul a primit bani pentru CET din cinci în cinci ani. Am cerut de asemenea, să se verifice şi contractele Romgaz, o companie a Statului Român. Am dorit să semnăm un contract cu aceasta, dar ni s-a răspuns că nici anul viitor nu are cotă de gaz, să putem cumpăra de acolo, dar imediat după a semnat un contract cu o altă municipalitate din România”, a declarat primarul Călin Bibarţ, care a ţinut să precizeze că nu i se pare normal ca o companie a Statului Român, care furnizează gaz la un preţ mai bun, să trateze diferenţiat oraşele ce doresc să încheie contracte de furnizare.

În continuare, acesta a ţinut să precizeze că până la alocarea banilor de către Guvern, a fost convocată o şedinţă de consiliu astfel încât suma de patru milioane de lei să fie alocată de la bugetul local pentru plata gazului consumat de CET, în caz contrar existând riscul ca furnizorul să închidă robinetul. O parte din sumă va fi luată din bugetul alocat construirii podului peste Mureş, iar o parte din bugetul pregătit pentru achiziţia de tramvaie, aceste sume neputând oricum să fie cheltuite până la finalul anului.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite