Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria cere 100 de milioane de la Guvern pentru căldură

Primarul Călin Bibarț susține că Primăria cere 100 de milioane de lei de la Guvern pentru a face față scumpirii gazului. Asta, în condițiile în care la sfârșitul anului trecut prețurile au luat-o razna.

Primăria cere 100 de milioane de la Guvern pentru căldură
Comentează 0

„Sunt în continuare foarte îngrijorat de facturile la gaz și energie electrică. Am înaintat către Guvern un calcul simplu, dacă în noiembrie și decembrie plăteam 500.000-700.000 pe zi, dacă se mai răcește vremea ajungem la un milion pe zi, ceea ce apasă tot mai mult pe bugetul unei primării”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Acesta a ținut să precizeze că Primăria a plătit până acum 45 de milioane de lei de la bugetul local pentru a acoperi creșterile de preț de pe piața gazului. „Am avut discuții încă de la început de an. Există riscul ca temperaturile să scadă și bugetul local să nu aibă cum să mai suporte costurile suplimentare. Acum, de la bugetul local am acoperit aproape în întregime luna ianuarie”, a ținut să precizeze primarul.

În aceeași ordine de idei mai trebuie spus că și Compania de Transport Public trebuie să plătească sume considerabil mai mari pentru curentul consumat de tramvaie. Dacă până la sfâritul anului, plătea conform contractului aproximativ 350.000 de lei pe lună, de anul acesta costurile cu energia electrică sar peste două milioane de lei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite