Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nunţile ţigăneşti, INTERZISE în Timişoara

Consilierii locali din Timisoara vor sa starpeasca petrecerile sau inmormantarile care blocheaza strazi intregi in timpul verii si au votat o noua hotarare de consiliu local. Alesul PSD Radu Toanca, initiatorul proiectului, a spus recent ca s-a saturat ca orasul Timisoara sa fie facut de ras peste hotare.

Nunţile ţigăneşti, INTERZISE în Timişoara
Comentează 2

"Suntem de mirul lumii. Am citit un articol in presa britanica, in care un rom spunea ca, de fapt, tipul acesta de eveniment este specific Timisoarei si noi, romanii, am vrea si noi evenimente de genul acesta, dar nu avem bani. Asta nu e Timisoara! In plus, am prins vara aceasta o inmormantare, eram la un eveniment sportiv si am stat 15 minute sa treaca un convoi de o inmormantare tiganeasca. Se bucurau, cantau manele, erau zeci de oameni", a explicat Radu Toanca, motivand de ce a initiat un astfel de proiect de hotarare, potrivit opiniatimisoarei.ro.

La dezbaterea din plenul Consiliului Local de vineri, primarul Nicolae Robu a subliniat ca, desi nu crede ca mai era nevoie de o asemenea hotarare, sustine demersul.

"Am inteles ca este redundant, pentru ca orice manifestare publica este supusa unor legi, care au prevederi foarte precise. Problema este ca se incalca acele legi si ca in fiecare vara, mai ales in Timisoara, se da de lucru organelor de ordine publica, cu incalcarea legii. Eu nu am nimic cu acest proiect, chiar daca am convingerea ca nu ne aduce nimic in plus. De fiecare data s-a cerut aviz de la Comisia de Circulatie pentru orice se intampla pe o strada. Unele au avut avize, altele nu, dar acei cetateni au facut oricum ce au vrut ei, pana cand noi am intervenit in forta, in limitele legii. Ei au fost scosi in afara orasului prin actiuni ale Politiei Locale la ordinul meu. Am avut intalniri anticipative cu liderii acestor structuri si am actionat, pentru ca orasul sa fie deranjat cat s-a putut mai putin in acel context. Nimeni n-a facut uz de gaze lacrimogene sau de alte parghii la forta la acest nivel. S-au aplicat amenzi nenumarate, la limitele maxime pe care legea le permite, din pacate legea nu este suficient de bune. Domnule Toanca, eu dau un semnal de sustinere, chiar daca se suprapune peste ceea ce este, oricum, reglementat prin lege", a spus primarul Nicolae Robu.

Odata votat proiectul, se interzice pe raza Timisoarei, "organizarea de evenimente care aduc atingere ordinii si linistii publice".

foto: pressalert.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite