Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nunţi, botezuri, înmormântări doar cu maximum 8 persoane

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, sâmbătă seară, că a fost emisă o ordonanţă militară, care prevede mai multe măsuri menite a limita răspândirea coronaviruslui pe teritoriul României. Ordonanţa prevede printre altele că se pot oficia slujbe religioase în lăcașurile de cult fără accesul publicului, iar acestea să fie transmise online. De asemenea, ordonanţa prevede că se pot oficia botezuri, cununii şi înmormântări cu condiţia ca la acestea să participe maximum 8 persoane.

Nunţi, botezuri, înmormântări doar cu maximum 8 persoane
Comentează 0

"Bună seara, suntem deja la a șasea zi de la decretarea stării de urgență. Prin măsurile luate putem spune că am reușit să ne atingem principalul obiecitv: nu avem răspândire comunitară extinsă. E metirul tuturor specialiștilor implicați în această luptă.

Măsurile luate în prima zi după instituirea stării de urgență le-am prezenta imeidat. Adăugăm un alt set de decizii. Am emis mai multe ordine: Ordinul privind operaționalizarea conducerii Poliției Locale de către Poliția Națională. Am emis ordinul pentru aprobarea procedurii de încadrare pentru 6 luni în posturile vacante din MAI. Am emis ordinul pentru stabilirea măsurilor pentru repsectarea regulilor de carantinare și izolare.

Tot ce decidem prin ordine și ordonanțe militare limitează riscurile. Ele sunt aprobate de premierul Orban și aduse la cunoștința președintelui Iohannis.

Am derulat operațiuni pentru aducerea în țară a unor echipamente de protecție necesare și care nu erau în rezerva de stat", a spus Marcel Vela.  

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite