Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Numirea Adinei Vălean către Comisia Europeană, în linie dreaptă! Audieri în Parlamentul României

Adina Vălean, propunerea României pentru funcția de comisar european, va fi audiată marți în comisia de specialitate din Parlament. Vălean vine în fața comisiei de la ora 11.00.

Numirea Adinei Vălean către Comisia Europeană, în linie dreaptă! Audieri în Parlamentul României
Comentează 1

Astăzi, la ora 11.00, va fi audiată în Comisiile pentru afaceri europene din Parlamentul României.

Audierea în comisia de specialitate este prevăzută în legislația națională. Astfel, după ce Parlamentul este informat despre propunerea de comisar european, persoana respectivă răspunde întrebărilor din Comisia reunită de afaceri europene. Avizul comisiei este consultativ.

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost acceptată pe 6 noiembrie de președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României.

Conform legislației naționale, propunerea de comisar european urmează să fie transmisă Parlamentului României, urmând ca Adina Vălean să fie audiată în comisiile reunite de afaceri europene. După îndeplinirea procedurii naționale, Adina Vălean va fi audiată pe 14 noiembrie în Comisia JURI din Parlamentul European și în Comisia de Transporturi. Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor, alocat de la început României.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite