Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Numele rămâne Arad!”/„Arad, a név marad!”

„Numele rămâne Arad!”/„Arad, a név marad!”
Comentează 0

 Ne bucurăm să vă invităm la lansarea volumului „Numele rămâne Arad!” în cadrul „Săptămânii festive a cărții” găzduită de Biblioteca orășenească Mogyoróssy János din Gyula,  eveniment  organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană “A.D.Xenopol” din Arad.

Alăturați-vă nouă joi, 20 iunie 2024, la ora 18:00 (ora Europei centrale) la Biblioteca din Gyula pentru o călătorie în timp prin viața comunității maghiare din Aradul interbelic.

Cartea „Numele rămâne Arad!” apărută inițial in limba maghiară, dezvăluie povestea fascinantă a unei comunități vibrante.  Lucrarea, apărută recent și în limba română, este o ediție tradusă a volumului „Arad, a név marad!” semnat de un grup de autori maghiari arădeni.

Seara va fi moderată de gazda noastră, domnul Dézsi János, directorul bibliotecii din Gyula. Cuvântul de bun-venit va fi rostit de dr. Görgény Ernő, primarul orașului Gyula, iar cuvântul de deschidere din partea română va fi rostit de dr. Doru Sinaci, subprefect al Aradului și coordinator al Colectivului Monografic Județean Arad, oferind o platformă de dialog intercultural captivant despre istorie, cultură și identitate.

Vor mai lua cuvântul: doamna Gabriela Gureanu, managerul Bibliotecii Județene Arad, autorii și traducătorii volumului. Invitații speciali ai serii vor fi reprezentanții românilor din Ungaria, ai Liceului Nicolae Bălcescu din Gyula, ai presei de limbă română din Ungaria, precum și dl. Sorin Bulboacă, managerul Complexului Muzeal Arad.

Gabriel Roman

Locație: Sala de lectură Simonyi, Biblioteca orășenească  Mogyoróssy János

Gyula, Ungaria, strada Városház nr 13 (strada pietonală)

Data: 20 iunie 2024, Ora: 18:00 (ora Ungariei)

Eveniment: „Săptămâna festivă a cărții” – ediția 95

Contact: prefix +36 telefon local: 66/362-000

Email: konyvtar@mjvk.hu


Scrie un comentariu

trimite