Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noua conducere a Consiliului Județean anunța ca taie capetele unor directori. Începe cu aeroportul. Realitatea e alta.

Noua conducere a Consiliului Județean (CJ) intenționează să eficientizeze activitatea unor instituții din subordine, reducând numărul directorilor cu salarii mari.

Noua conducere a Consiliului Județean anunța ca taie capetele unor directori. Începe cu aeroportul. Realitatea e alta.
Comentează 3

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, spune că susține oportunitatea reducerii personalului de conducere de la Aeroportul Arad, unde va mai fi luată o măsură: externalizarea serviciului de securitate.

”Nu numai la Aeroport îmi propun să scad numărul personalului de conducere, ci și la alte instituții unde Consiliul Județean este acționar. Acolo unde legea ne permite, vom acționa, pentru eficientizarea activității instituțiilor noastre, fie că este nevoie de directori mai puțini, fie că sunt necesari mai mulți. Scopul meu nu este să concediem sau să angajăm, de dragul concedierilor sau angajărilor, ci să stimulăm performanța, la nevoie chiar punându-i în competiție pe oameni”, a declarat Cionca.

Aeroportul se află acum în evaluare. Cionca le-a cerut directorilor de acolo ”un raport despre viziunea pe termen lung”. 

„Aeroportul are nevoie de o altă perspectivă. Primul meu obiectiv este să discutăm includerea acestuia în masterplanul de transporturi al României. Împreună cu cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean și cu parlamentarii de Arad, pe care îi voi invita să se implice în acest proiect, facem demersurile necesare. Prelungirea pistei, conform evaluărilor, ar costa aproximativ 6,5 milioane de euro, dar poate fi realizată din fonduri europene numai dacă suntem incluși în masterplan”, a mai spus Cionca.

Aeroportul, în care s-au investit milioane de euro, având acum un terminal nou pentru pasageri, nu are de multă vreme nicio cursă de pasageri, deși autoritățile tot promit că vor aduce operatori.

Realitatea este alta 

Un alt aspect care arată faptul că Consiliul Judetean a încercat să manipuleze prin comunicatul de presă în care anunţa demiterea directorilor se vede foarte simplu, dacă ne uităm pe cererea prin care Ovidiu Moşneag însuşi a cerut desfacerea contractului de muncă. Cererea a fost depusă în data de 16 iunie 2016, cu o săptămână înainte de alegerea lui Iustin Cionca în funcţia de preşedinte al CJA.

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite