Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noi probleme energetice pentru Europa de Vest. Nivelul prea scăzut al Rinului lasă centralele din Germania fără cărbune

Centralele electrice din Germania întâmpină dificultăți mari în aprovizionarea cu cărbune, pe fondul unei crize energetice care scapă de sub control, deoarece scăderea nivelului apei pe fluviul Rin se adaugă provocărilor de aprovizionare cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Noi probleme energetice pentru Europa de Vest. Nivelul prea scăzut al Rinului lasă centralele din Germania fără cărbune
Comentează 0

Rinul asigură tradițional o cantitate enormă de livrări pentru Europa, inclusiv combustibili și cărbune, adăugând la problemele lanțului de aprovizionare care au apărut deja pentru alte mijloace de transport, inclusiv calea ferată, altele. Două centrale electrice germane – una în Mannheim și una în Karlsruhe – nu au suficiente stocuri de cărbune pentru operațiuni pentru că transportul este sugrumat, scrie Reuters, citat.

Livrările ar fi, de regulă, expediate de Rin, dar nivelul apei e cel mai scăzut din 2007 încoace în această perioadă a anului, conform unui raport al Bloomberg, care citează date guvernamentale.

În lunile următoare, Germania va putea accesa doar aproximativ 65% din cantitatea vizată de cărbune, din cauza problemelor de transport.

Nivelurile mai scăzute ale apei de pe Rin afectează deja aprovizionarea cu mărfuri către Germania de peste o săptămână. După discuții cu comercianții, care au avut loc vineri, Reuters vorbește despre o scădere și mai accentuată a nivelului apei, ceea ce face dificilă trecerea barjelor complet încărcate. Un nivel atât de scăzut înseamnă, de asemenea, că operatorii de barje percep tarife mai mari pentru proprietarii de mărfuri, ceea ce va conduce la prețuri mai mari pentru consumatori pentru produsele petroliere, cereale și alte mărfuri expediate pe Rin.

Problemele cu aprovizionarea cu produse petroliere din cauza scăderii nivelului Rinului sunt resimțite și de Elveția.

În general, Rinul a devenit o rută de tranzit și mai importantă pentru mărfuri în Germania și Elveția, de când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

Sursa: romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite