Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noi confruntări armate la granița Ucrainei: Focuri de ARMĂ în estul țării! Măsuri urgente după bombardamentele succesive

Noi confruntări armate la granița Ucrainei. Separatiștii pro-ruși au deschis focul în localitatea Stanița din estul țării. Militanții acuză forțele guvernamentale pentru declanșarea conflictului, însă Kievul susține că rebelii sunt cei care au tras în soldații ucraineni. Forțele ucrainene au înregistrat 60 de atacuri ieri și 6 astăzi, cele mai multe efectuate cu armament interzis de Acordurile de la Minsk.

Noi confruntări armate la granița Ucrainei: Focuri de ARMĂ în estul țării! Măsuri urgente după bombardamentele succesive
Comentează 0

Separatiștii au lovit o grădiniță cu un proiectil, iar mai mulți oameni au fost răniți. Două case au luat foc. Oamenii din regiune sunt din ce în ce mai speriați de război.

Separatiștii au încălcat încetarea focului de 47 de ori în doar 24 de ore, transmite sediul Operațiunii Forțelor Comune. Între timp, președintele american Joe Biden a convocat de urgență a întâlnire a liderilor statelor NATO.

Și Europa ia măsuri. Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a convocat pentru vineri o reuniune, la care Moscova să ofere informații în legătură cu activitățile sale militară.

Președintele Klaus Iohannis a spus că, în cazul în care situația va escalada, răspunsul va fi unul comun și rapid din partea Uniunii Europene. 

20 februarie este noul termen lansat de experții militari americani pentru atacul Rusiei asupra Ucrainei. Înalți oficiali de la Casa Albă cer atenție sporită asupra acestei zile. Tot aceștia susțin că imediat după ce Rusia a retras aproximativ 3 mii de soldați de la granița cu Ucraina și din Crimeea și-ar fi mărit efectivele cu încă 7 mii de militari. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite