Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nicole Cherry deschide Târgul de Crăciun, Horia Brenciu pe scenă de 1 decembrie

Nicole Cherry deschide Târgul de Crăciun, Horia Brenciu pe scenă de 1 decembrie
Comentează 0

În conferinţa de presă ce a avut loc astăzi la Primăria Municipiului Arad, primarul Călin Bibarţ a prezentat programul Târgului de Crăciun de la Arad. Astfel, deschiderea va avea loc în data de 22 noiembrie începând cu ora 18:00, zi în care se va da drumul la iluminatul festiv din oraş. Artista Nicole Cherry va concerta tot în ziua deschiderii, în parcul Mihai Eminescu. 

Nici săptămâna zilei naţionale nu e lipsită de evenimente. În data de 29 noiembrie, primarul Călin Bibarţ a transmis că la Filarmonica de Stat din Arad va avea loc un concert prilejuit de ocazia zilei naţionale. Următoarea zi, în 30 noiembrie va avea loc Parada Portului Popular, eveniment cu tradiţie în oraşul nostru. Sute de oameni îmbrăcaţi în port popular vor pleca de la Consiliul Judeţean până în faţa Primăriei Municipiului Arad unde va avea loc un concert susţinut de mai mulţi artişti folclorici printre care se numără şi Furdui Iancu. În data de 1 decembrie, Ziua Naţionala a României, începând cu ora 18:00 va începe un program artistic culminat de îndrăgitul Horia Brenciu şi Alina Eremia.

Nici ajunul zilei lui Moş Nicolae nu este lipsit de evenimente artistice. Un program a fost pregătit de organizatori, momentul serii fiind aprinderea beculeţelor de pe pomul de Crăciun.

Programul complet mai jos: 

În 22 noiembrie 2019, în Parcul Mihai Eminescu, va fi deschis Târgul de Iarnă și va fi inaugurat iluminatul festiv al orașului, evenimente marcate printr-un concert la care au fost invitați să cânte Daniel Julean, Maria Brola și Nicole Cherry.

Tot în 22 noiembrie 2019, vor fi organizate evenimente speciale cu ocazia împlinirii a 100 de ani de învățământ la Colegiul Național „Moise Nicoară“ din Arad.

În 27 noiembrie 2019, de la ora 12.00, în sala Regele Ferdinand de la Palatul Administrativ, PS Emilian Crișanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului va susține o conferință cu titlul „Episcopia Aradului în contextul istoric-bisericesc de după Marea Unire de la 1918“, în cadrul evenimentului „Aradul și România Mare“, dedicat perioadei de după Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.

În 29 noiembrie 2019, sunt așteptați la Arad istorici, oameni de știință, cercetători, foști ambasadori din București, Sibiu, Cluj, Alba, Bihor și Timiș care vor participa la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice dedicată Zilei Naționale a României, care se va desfășura, pentru prima dată în colaborare cu Academia Română, filiala Timiș.

Primul concert dedicat Zilei Naționale a României, Gala „Cele trei dive“, va fi organizat în 29 noiembrie 2019, de la ora 19.00, pe scena Palatului Cultural din Arad.

Mezzo-soprana Ruxandra Donose, sopranele Teodora Gheorghiu şi Ileana Tonca vor apărea pentru prima dată împreună în această formulă la Palatul Cultural din Arad alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat din Arad, dirijată de Adrian Morar.

Al doilea concert este un concert extraordinar de muzică populară, care va putea fi urmărit în 30 noiembrie 2019, în fața Palatului Administrativ, când iubitorii muzicii populare vor avea parte de mai bine de cinci ore de muzică și dans cu artiști din Arad și din alte județe.

Invitații serii vor fi Liliana Laichici, Olguța Berbec, Ionuț Fulea, Nicolea Furdui Iancu junior, Nicolae Furdui Iancu senior și Dinu Iancu Sălăjanu.

Al treilea concert dedicat Zilei Naționale este concertul de muzică ușoară care va fi organizat duminică, 1 Decembrie 2019 și care îi care ca protegoniști pe Biu Marquetti, Alina Eremia și Horia Brenciu&HB Orchestra.

Cei mici sunt invitați să petreacă Ziua Națională la cinematograful Solidaritatea din cartierul Gai și la cinematograful din Grădiște, unde vor putea să vădă piesa de teatru de păpuși „Fata babei și fata moșneagului“, adaptare după basmul românesc cu același nume scris de Ion Creangă.

La cinematograful „Solidaritatea“ din Gai, copiii sunt invitați începând cu ora 11.00, când vor avea loc activități dedicate lor, iar piesa de teatru va începe de la ora 12.00 și va fi prezentată de Teatrul de animație „Piticot“.

La cinematograful din Grădiște, vor avea loc două reprezentații ale piesei, de la ora 10.00 și de la ora 12.00, spectacolul fiind prezentat de Trupa de teatru de păpuși Niros.

Intrarea va fi liberă la ambele cinematografe.

În 30 noiembrie 2019, la cinematograful Arta se va sărbători filmul românesc cu două proiecții. De la ora 17.00, va putea fi văzut documentarul realizat anul trecut de AgerPress intitulat „Marea Unire - România la 100 de ani“, iar de la ora 19.00, va putea fi urmărit filmul „Dincolo de pod“, regia Mircea Veroiu, ecranizare după romanul „Mara“ de Ioan Slavici.

Invitate: Irina Margareta Nistor și Ileana Popovici.

Intrarea va fi liberă la ambele proiecții.


Scrie un comentariu

trimite