Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nedeia de la Zimbru, comuna Gurahonț

În data de 24 iunie, a avut loc la Zimbru așa după cum este obiceiul locului, Nedeia localității Zimbru, un sat aparținător frumoasei comune Gurahonț. Zimbru este o localitate frumoasă fiind la 10 kilometri distanță de Gurahonț, așezată între dealuri cu fânețe și păduri de foioase.

Nedeia de la Zimbru, comuna Gurahonț
Comentează 0

Este o localitate cu un trecut istoric tumultos, aici existând o fostă topitorie de fier, un cuptor care încă se mai poate vedea și „Rezervația de laur” un unicat. O cale ferată cu ecartament îngust care a fost mulți ani activă aici, ducând spre fabrica de cherestea din Gurahonț lemnul din pădurile Zimbrului pe vremea Imperiului Austro-Ungar.

Astăzi este o plăcere să petreceți o vacanță pe aceste meleaguri foarte frumoase. Așa cum am spus, în fiecare an prin grija Primăriei Gurahonț și cu sprijinul C.J. Arad, aici are loc Nedeia de la Zimbru. Pe scenă au urcat mai mulți interpreți de muzică populară și ansamblurile de dansuri „Pădureanca” din Chisindia, „Junii Țării Crișului” din Pleșcuța și „Crăișorii Moților” din Tisa Nouă.

Până târziu a răsunat ecoul muzicii și a bunei dispoziții peste sat și pădurile din jurul Zimbrului, aducându-ne aminte că oamenii de aici știu să muncească, dar știu și să apecieze adevăratul folclor și tradiția românească rămasă de la moșii și stămoșii lor, care deși s-au luptat cu cei ce i-au asuprit, nu au uitat nicio clipă că sunt ROMÂNI.