Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Ne vaccinăm pentru reluarea activităților culturale”, un proiect lansat de Primărie şi CMCA

Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură lansează proiectul „Ne vaccinăm pentru reluarea activităților culturale!”

Proiectul va fi inaugurat la începutul lunii iunie, în grădina de vară a Cinematografului „Arta“. „Prin acest demers dorim să îi încurajăm pe arădeni să se vaccineze la Centrul de vaccinare amenajat chiar în interiorul cinema «Arta», iar persoanele care se vor vaccina aici de-a lungul sezonului estival vor primi ca bonus invitații la proiecțiile organizate în grădina de vară de la cinema «Arta»”, susţin reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură Arad.

„Ne vaccinăm pentru reluarea activităților culturale”, un proiect lansat de Primărie şi CMCA
Comentează 0

Primele proiecții de film în grădina de vară de la „Arta“ din acest an vor avea loc în perioada 4-5 iunie, de la ora 21,30, în cadrul Festivalului Internațional „Très Court“. Pentru organizarea acestui festival organizatorii se bucură de sprijinul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad și al Institutul Francez din România.

 „Aradul este primul oraș din țară care a pus la dispoziție inclusiv spațiile culturale pentru campania de vaccinare. Încă de la debutul campaniei de vaccinare, cele trei cinematografe arădene au devenit centre de vaccinare, zilnic sute de oameni prezentându-se aici pentru a li se administra antidotul împotriva noului coronavirus. Sub sloganul «Te-ai vaccinat? Meriți un film bun!» îi invităm pe arădeni să se vaccineze, iar mai apoi, mai exact la cel puțin 10 zile de la rapel, să urmărească un film pe marele ecran al grădinii de vară de la cinema «Arta»“, a declarat Lazăr Faur, viceprimarul Municipiului Arad.

Această campanie este menită să încurajeze vaccinarea și reluarea evenimentelor culturale în siguranță, participarea la evenimentele în aer liber fiind condiționată conform prevederilor legale în vigoare, după cum urmează:

-  pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore;

- persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

„Tot în cadrul acestui proiect, în seara zilei de sâmbătă, 12 iunie 2021, de la ora 21:30, va fi organizată o proiecție specială în grădina de vară de la «Arta» pentru personalul de la centrele de vaccinare amenajate în municipiul Arad. Începând din luna februarie a acestui an, zeci de cadre medicale lucrează la foc continuu, unele chiar la cinema «Arta», dar până acum nu au avut ocazia să urmărească un film pe ecranul de aici. Dorim ca această proiecție să fie un gest de recunoștință și un moment de relaxare pentru cei care în ultimele luni și-au dedicat timpul activității de vaccinare. Astfel, pe mare ecran de la «Arta» va rula comedia romantică românească «Poate mai trăiesc și azi», regizor Tudor Cristian Jurgiu”, au ţinut să precizeze reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite