Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Nașterea Domnului în inimile noastre“ – concert de colinde la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime“ din Arad

Un concert de colinde va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime“ din Arad, cu o săptămână înaintea Crăciunului.

„Nașterea Domnului în inimile noastre“ – concert de colinde la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime“ din Arad
Comentează 0

Astfel, vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 19.00, Grupul psaltic „Chivotul“ al Catedralei Mitropolitane din Iași, dirijat de arhidiaconul Ciprian Iulian Rus, va prezenta un amplu program de colinde.

Grupul psaltic „Chivotul“ a fost înființat la inițiativa PF Daniel, Patriarhul României, în perioada când era mitropolitul Moldovei și este format din cântăreți de vocație și studenți teologi.

Organizatorii, Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad, în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului, doresc ca acest eveniment să fie o adevărată sărbătoare pentru toți arădenii din municipiul și județul Arad, un moment solemn, de o mare încărcătură spirtuală, pentru că așa cum spunea Patriarhul Daniel „Muzica bisericească este Evanghelia cântată“.

În timpul concertului, participanții vor putea să participe la o acțiune caritabilă, inițiată de Arhiepiscopia Aradului, prin care se vor colecta fonduri pentru proiecte sociale.

Astfel, într-o urnă care va fi amplasată în catedrală, cei care doresc vor putea să doneze diverse sume de bani, fiecare după posibilități.

Despre Grupul psaltic „Chivotul“

Grupul psaltic Chivotul al Catedralei Mitropolitane din Iași a fost înființat la inițiativa Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, fiind format din studenți teologi ce ofereau zilnic răspunsurile la strana Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Astăzi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, corul este format din 14 membri, dintre care 8 membri angajați, cântăreți de vocație şi 6 membri studenți teologi bursieri, cărora li se oferă oportunitatea experienței la strana catedralei.

Aflat sub ocrotirea Cuvioasei Maici Parascheva şi sub îndrumarea Preacuviosului Părinte Dosoftei Şcheul, Mare Eclesiarh al Catedralei şi a Părintelui Arhidiacon Ciprian Rusu, corul Chivotul oferă zilnic răspunsurile la programul liturgic: Miezonoptica, Utrenia, Sfânta Liturghie, Vecernia, Acatistul şi Paraclisul Cuvioasei Parascheva.

Arhidiacon Ciprian Rusu (dirijor)

Dirijorul corului Chivotul, Arhidiaconul Ciprian Rusu, este slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iaşi. A fost hirotonit întru diacon de către Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei în anul 2013.

A absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi şi Conservatorul „George Enescu“ din Iaşi, secția „Dirijat Cor Academic“.

Se numără printre primii membri ai Corului „Chivotul“ şi se ocupă, în prezent, cu organizarea şi îndrumarea coriştilor, participând activ la cântarea de la strană și coordonând proiecte ale corului.


Scrie un comentariu

trimite