Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

NASA ne linişteşte: Pământul NU va fi LOVIT de niciun ASTEROID în septembrie

NASA ne linişteşte: Pământul NU va fi LOVIT de niciun ASTEROID în septembrie
Comentează 0

NASA dezminte zvonurile și asigură că niciun asteroid nu amenință Pământul. Agenția spațială americană (NASA) a dezmințit pe pagina sa web zvonul, devenit viral pe internet, conform căruia un asteroid ar urma să se ciocnească cu Pământul, cel mai probabil în apropiere de Porto Rico, în intervalul 15-28 septembrie 2015, producând distrugeri în Mexic, în SUA, pe coasta Atlanticului și pe țărmul Golfului Mexic, precum și în America Centrală și de Sud.

'Nu există nicio bază științifică — nici cel mai mic indiciu — că un asteroid sau alt obiect ceresc se va lovi de Terra în acest interval de timp', a afirmat Paul Chodas, manager al departamentului pentru Obiecte din apropierea Pământului din cadrul Jet Propulsion Laboratory (JET) al NASA din Pasadena, statul american California.

În realitate, observațiile realizate de NASA arată că nu există vreun asteroid sau vreo cometă care să se ciocnească cu planeta noastră în viitorul secol. Pentru toți asteroizii potențial periculoși din acest punct de vedere, probabilitatea unui impact cu Terra este de mai puțin de 0,01 % pentru următorii o sută de ani. 

Departamentul pentru Obiecte din apropierea Pământului din cadrul JET este un grup-cheie de cercetători care colaborează cu astronomi și oameni de știință din întreaga lume care urmăresc cerul cu ajutorul telescoapelor pentru a descoperi asteroizi care ar putea afecta Terra și, totodată, pentru a previziona traiectoriile în spațiu ale unor asemenea corpuri cerești.

'Dacă ar exista vreun obiect suficient de mare pentru a provoca asemenea distrugeri în septembrie, l-am fi văzut deja', a asigurat Paul Chodas.

Zvonurile alarmiste total nefondate de acest gen nu sunt o noutate, fiind, se pare, o temă favorită pe internet, afirmă NASA, reamintind că în 2011 au circulat informații despre așa-numita 'zi a judecății finale' a cometei Elenin, care, de fapt, nu a reprezentat niciun risc real pentru Pământ. Apoi, au fost vehiculate date despre sfârșitul calendarului maya la 21 decembrie 2012, când ar fi trebuit să aibă loc sfârșitul lumii după o ciocnire catastrofală cu un asteroid.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite