Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

MOVE IT–Steps towards a European career in IT - Granada, Spania - al doilea fux al proiectului de mobilitate Erasmus+, VET pentru elevii de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad

În perioada 21 aprilie  - 4 mai 2024, 10 elevi din clasele a X-a A, a X-a B, XI-a A și a XI-a B, specializarea matematică-informatică  de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad au participat la un stagiu de pregătire practică în Granada, Spania. Acesta a fost cel de-al doilea flux organizat în cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+, VET, Erasmus +, numărul 2023-1-RO01-KA121-VET-000130088, cu titlul: „ MOVE IT–Steps towards a European career in IT”. 

MOVE IT–Steps towards a European career in IT - Granada, Spania - al doilea fux al proiectului de mobilitate  Erasmus+, VET pentru elevii de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad
Comentează 0

Instituția intermediară a fost M.E.P Europrojects Granada, Spania. Pe parcursul celor două săptămâni, elevii beneficiari au efectuat un stagiu de pregătire practică, de luni până vineri, la instituția de primire Andagrananet S.L, sub îndrumarea unui tutore și au dobândit cunoștințe, competențe și abilități specifice domeniului lor de  calificare. Totodată, ei au avut ocazia de a-și îmbunătăți competențele personale, sociale, interculturale, lingvistice, avându-se în vedere conturarea unui profil de învățare european, de învățare pe tot parcursul vieții.

Beneficiarii și-au dezvoltat competențele de comunicare în limba engleză, limba de lucru din cadrul stagiului, dar au dobândit și cunoștințe de bază în limba spaniolă, prin implicarea lor în diferite situații de comunicare și prin participarea la un curs de limba spaniolă oferit de instituția intermediară.

În cadrul aceluiași flux, prof. Marinescu Gabriel, a participat la activități de jobshadowing în perioada 21/04/2024-27/04/2024. Activitățile desfășurate au fost specifice nevoilor unui profesor VET. În cele cinci zile de activitate au alternat armonios seminariile de informare cu vizitele de lucru și cu activitățile culturale. În cadrul seminariilor a fost prezentat sistemul de educație spaniol, cât și structura sistemului vocațional specific regiunii Andaluzia-Granada: niveluri de învățământ, domenii de specializare, modul de admitere, legătura școlilor cu agenții economici, posibilitățile de angajare sau continuarea studiilor de către absolvenți. Participarea la activitățile practice ale elevilor a permis observarea modului de lucru, a metodelor utilizate de către tutore în cadrul stagiului de practică. Toate cunoștințele dobândite pe plan profesional vor fi valorificate și aplicate în școală în cadrul orelor de informatică ale elevilor de la profilul matematică-informatică.

În cadrul vizitelor culturale, participanții au avut ocazia de a descoperit Andaluzia, regiunea din sudul Spaniei ce înseamnă  istorie, tradiție, dar și  oameni ospitalieri, cu o atitudine pozitivă și o extraordinară poftă de viață. Ei au admirat obiectivele turistice din Granada, oraș aflat la poalele munților Sierra Nevada:  centrul vechi, Palatul Alhambra, Catedrala Mirador de San Nicolas, Parcul de științe, Biodome și au avut ocazia să viziteze orașele Malaga și Cordoba. 

Elevii au fost însoțiți de prof. Roșca Diana Lavinia. Activitățile din cadrul proiectului au fost monitorizate de către directorul instituției, prof. Putnic Laura.

Coordonator proiect, prof. Mateuț Mădălina

Responsabil cu diseminarea, prof. Giurgiu Nicoleta

Director, prof. Putnic Laura

Director adjunct, prof. Avramescu Camelia

Galerie foto (15)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide