Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moțiunea a trecut! Guvernul Grindeanu a picat. 241 de voturi ”pentru” și 10 ”împotrivă”

Ziua Z a sosit: Liviu Dragnea a câștigat în fața lui Sorin Grindeanu, după ce moțiunea de cenzură a trecut cu 241 de voturi pentru și doar 10 împotrivă. Astfel, Guvernul Grindeanu este demis. La final, Victor Ponta a declarat, în fața jurnaliștilor: ”PSD a pierdut, dar poate câștigă România”.

Moțiunea a trecut! Guvernul Grindeanu a picat. 241 de voturi ”pentru” și 10 ”împotrivă”
Comentează 0

Liviu Dragnea nu a mai făcut declarații după ce s-a terminat plenul. Acesta a mers la grup la PSD.

UPDATE 13.30. Votul s-a încheiat. Mircea Drăghici a anunțat rezulatului votului. 241 de voturi ”pentru”, doar 10 împotrivă. Guvernul Grindeanu a picat.

UPDATE 13.13 Liviu Dragnea s-a azezat cât mai aproape de urne, pentru a vedea cum votează aleșii. Votul este aproape de final.

UPDATE 12.42. A început votul. Parlamentarii sunt chemați în ordine alfabetică. Primii care votează sunt senatorii.

UPDATE 12.42. Sorin Grindeanu a mai avut un discurs scurt în care a menționat că după ce l-a ascultat pe Liviu Dragnea, și-a dat seama că oricine ar fi desemnat premier, nu va avea nicio șansă.

UPDATE 12.30. USR va continua dezbaterile. Liviu Dragnea a ieșit din plen.

UPDATE 12.07. Raluca Turcan a venit la tribuna Parlamentului. PSD părăsește sala. Liviu Dragnea a rămas în plen.

UPDATE 11.54. Vorbește Liviu Dragnea. Acesta a lansat atacuri și la adresa lui Grindeanu, dar și a lui Ponta.

”L-am ascultat pe domnul Sorin Grindeanu. Adoptarea motiunii inseamna continuarea guvernarii PSD—ALDE asa cum au votat romanii in decembrie. Guvernul nu a mers rau, a mers binisor, dar nu este de ajuns. Noi nu obtineam 45% dintre voturi pentru ca Romania sa o duca mai binisor am preferat sa luam aceasta decizie grea pentru a pune lucrurile la punct nu m-a asteptat sa reactioneze cu atat indartnicie si nici la actiunile unui alt fost coleg unii credeau ca prin cateva voturi ne vor tranforma dintr-o puterne nationala intr-un grup politic dezbinat.(...)Nu m-am așteptat ca un fost coleg să susțină o asemenea inițiativă. Ieri un coleg care a prezentat a fost luat cu mascați. Am crezut mult in Sori Grindeanu. Din păcate, acum se agață de scaunul din Palatul Victoria. Va fi acuzat prrobabil de o atitudine lipsită de onoare. La toate întâlnirile nocturne la care au participat, despre ce s-a discutat? La toate întâlnirile nocturne, s-au promis lucruri irealizabile. Am vorbit  cu un coleg azi noapte. L-am intrebat, ti ce spui acasa?  Că ai votat împotriva României. Sun conducerea mea România nu va accepta alianțe decât cu românii! Vă cer să votați această moțiune ca să revenim la legalitate, constituționalitate. Va mulțumesc”

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite