Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moțiunea a trecut: Guvernul Dăncilă pleacă acasă / UPDATE: Falcă îi felicită pe Glad Varga și Ioan Cristina pentru că au votat moțiunea


Demersul Opoziției care a depus, săptămâna trecută, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PSD, a fost încununat de succes. Moțiunea a fost votată de  245 de parlamentari, dintre care 238 au votat pentru, astfel încât Guvernul Dăncilă pleacă acasă.

Moțiunea a trecut: Guvernul Dăncilă pleacă acasă / UPDATE: Falcă îi felicită pe Glad Varga și Ioan Cristina pentru că au votat moțiunea
Comentează 0

Update 1 Falcă îi felicită pe Glad Varga și Ioan Cristina pentru că au votat moțiunea

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, îi felicită pe Glad Varga și Ioan Cristina, parlamentarii liberali de Arad, că au votat moțiunea. „Guvernul Dăncilă a căzut! Felicitări parlamentarilor liberali de Arad, Glad Varga şi Ioan Cristina pentru că au votat moțiunea de cenzură! Acum a venit momentul ca Fifor, Dăncilă, Teodorovici şi restul din Guvernul PSD care au manipulat sistemul, care au făcut numiri politice în funcții cheie, care şi-au bătut joc de români să plece acasă! Această victorie este a României!”, scrie Falcă pe Facebook. 

În ceea ce-l privește, deputatul Glad Varga susține că fiecare vot contează, iar „victoria este a românilor”. La rândul său, Ioan Cristina afirmă că acum „e timpul pentru o Românie normală”.


Astăzi se împlinesc cinci luni de la vizita făcută de Viorica Dăncilă la Arad, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. A fost întâmpinată în fața Prefecturii de sute de arădeni care au huiduit-o și au scandat lozinci antiguvernamentale și împotriva PSD. Ulterior, partidul de guvernământ avea să piardă cu brio alegerile europarlamentare, pierzându-și legitimitatea, iar Liviu Dragnea, liderul de atunci al PSD, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare.

Pe 26 august ALDE s-a retras de la guvernare, Guvernul schimbându-și compoziția politică, astfel încât locurile lăsate libere de foștii miniștrii ALDE nu pot fi ocupate decât în urma unui vot în Parlament, mâine expirând termenul de 45 de zile în care premierul trebuia să vină în fața Legislativului pentru a-și completa echipa.

Mai trebuie spus că în momentul de față, după căderea Guvernului, șansele Vioricăi Dăncilă de a intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale scad semnificativ.

Citiți și: https://www.arq.ro/motiunea-de-cenzura-depusa-de-opozitie-se-dezbate-in-parlament-ramaneti-alaturi-de-noi-pentru-a-afla-rezultatul-votului/29956

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite