Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întrevedere între Gheorghe Falcă și Ministrul Culturii legată de Monumentul Marii Uniri

Marţi 10 aprilile, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a avut o întrevedere cu ministrul culturii, George Ivaşcu, secretarul de stat în Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, arhitectul Gheorghe Pătraşcu şi reprezentanţi ai Departamentului Juridic din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Întrevedere între Gheorghe Falcă și Ministrul Culturii legată de Monumentul Marii Uniri
Comentează 0

Edilul a cerut această audienţă ca urmare a solicitării venite din partea ministrului ca pâna în data de 16 aprilie Primăria Arad să transmită ministerului informații concrete cu privire la lucrările de amenajare a zonei în care va fi amplasat monumentul, precum și planurile detaliate ale lucrărilor, care urmează să fie prezentate sculptorului.

În cadrul întrevederii pe care am avut-o la Ministerul Culturii, domnul secretar Pugna a recunoscut că şi-a depăşit atribuţiile şi  a confirmat că nu există nicio relaţie contractuală între Minister şi Primăria Municipiului Arad pe acest subiect.

Mai mult decât atât nu există niciu act prin care Ministerul să poată pune condiţii administraţiei locale arădene. În consecinţă, Ministerul va trebui mai întâi să treacă de etapa obligatorie de recepţie a componentelor statuii la Arad, apoi să  monteze monumentul conform contractului şi dacă e necesar - neavând nicio obligaţie contractuală cu nimeni - Primăria va amenaja zona.”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Ministrul Culturii George Ivaşcu a luat decizia ca în cel mai scurt timp să-l contacteze pe artist pentru a-i solicita recepţia lucrării conform contractului.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite