Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moment festiv la început de an școlar în Penitenciarul Arad

Ziua de 16 octombrie a reprezentant un moment de aleasă bucurie și emoţie pentru  profesorii și cei 60 de elevi Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna (SNPAP) - Secția Arad, care la invitația domnului subcomisar dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad, au participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar al acestei structuri de învăţământ. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă, specifică acestui moment.

Moment festiv la început de an școlar în Penitenciarul Arad
Comentează 0

Au participat reprezentanți ai SNPAP Târgu Ocna şi Secţia Arad (Comisar șef Vasile Scutaru, Directorul SNPAP Târgu Ocna, Pc. Preot capelan Florin Smarandi, coordonator al preoților de penitenciare, Comisar șef Florian Marius Ugron, șef Structură de învățământ a SNPAP Secția Arad, alături de toți profesorii acestei instituții școlare din vestul României), ai Arhiepiscopiei Aradului (ÎPS dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, Pc. Pr. Maris Gabriel, Consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Aradului) și Pr. Vlad Onet, preot capelan al Penitenciarului Arad.

Întâlnirea a fost prezidată de domnul subcomisar dr. Dan Halchin, fiecare dintre invitați având prilejul de a rosti un cuvânt de bun venit elevilor care au ales să devină agenți de penitenciare, îndemnându-i la disciplină și seriozitate, pentru a-și împlini ceea ce și-au propus în cariera lor de funcționari publici cu statut special. În cuvântul ÎPS Timotei Seviciu s-au regăsit numeroase îndemnuri creştine pentru toți cei prezenți.

La final, domnul comisar șef Vasile Scutaru, director al SNPAP Târgu Ocna, i-a felicitat pe elevi pentru alegerea făcută, precizând că această misiune, chiar dacă nu este una ușoară are satisfacții și bucurii. A menționat cu mândrie instituțională că școala pe care o conduce a ajuns la un nivel de maturitate și profesionalism ridicat, menționând că acest lucru se datorază şi secției din Arad, care are un nivel foarte ridicat, oferind elevilor care au învățat aici satisfacția promovabilității în procent de 100% la examenul final, susținut la Târgu-Ocna.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite