Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moment festiv dedicat absolvenților „ALUMNI” și antreprenorilor Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Manifestările dedicate deschiderii anului universitar 2016-2017, au continuat în Aula „Magna Universitaria” din incinta Campusului Universității de Vest „Vasile Goldiș”, cu o întâlnire dedicată absolvenților ALUMNI-UVVG.

Moment festiv dedicat absolvenților „ALUMNI” și antreprenorilor Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad
Comentează 0

În prezența prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” și a prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității, prof. univ. dr. Anca Hermenean, prof. univ. dr. Aurel Darău, conf. univ. dr. Cristian Bențe, conf. univ. dr. Andrei Anghelina – prorectori, au fost premiați numeroși absolvenți de seamă, care au făcut cinste Universității arădene, precum și antreprenori ai UVVG.

Dintre cei prezenți îi amintim pe absolvenții UVVG-ALUMNI: Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Dorel Căprar, deputat, Diana Mariș Costea, jurnalist – prezentator TV, abosolventă a Facultății de Științe Umaniste, oameni de afaceri și politicieni precum, Tiberiu Dekany și Florin Galiș.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat că „întâlnirea cu ALUMNI și antreprenorii Universității reprezintă un mod de a le răsplăti implicarea în promovarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Am parcurs aceste etape având credință în oameni. Cred cu tărie că suntem o Universitate, care prețuim oamenii și ne bazăm pe oameni”.

Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, absolventă a Facultății de Științe Economice, a precizat că,  „Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Consiliul Județean au avut o colaborare foarte bună. Am reușit să avem proiecte legate de asistența socială, proiectele de la spitalul județean, sprijin acordat în implementarea strategiei noastre turistice. Împreună dezvoltăm două circuite pentru cetățenii Aradului. Vă mulțumesc și pentru sprijinul acordat în  proiectul Bibliotecă Copiilor”.

Dorel Căprar, deputat, absolvent al Facultății de Științe Juridice și al Facultății de Științe Economice : „Mă onorează această diplomă, sunt mândru că am fost student al acestei Universități și ceea ce am reușit să învăţ aici am folosit în binele comunității și în binele celor care m-au trimis în Parlamentul României. Astăzi, dl. președinte prof. univ. dr. Aurel Ardelean, ne-a predat o lecție extraordinară cu prilejul deschiderii anului universitar. A fost un moment istoric pentru că istoria se scrie în fiecare zi, istoria nu este doar din trecut, istoria este și în prezent. Cele două Universităţi au reuşit să-și dea mâna după atâția ani și ele sunt Universităţile arădenilor. Toate proiectele pe care le demaraţi sunt pentru comunitatea arădeană și românească. Mi-aș dori ca studenţii să învețe ceva din această uniune și tot ceea ce acumulează în cadrul Universității, să folosească în România și pentru români”.

Tiberiu Dekany, absolvent al Universității: „Mă bucur să mă aflu printre ALUMNI UVVG. Așa cum am demonstrat în perioada în care am fost consilier municipal și viceprimar al Aradului, am sprijinit dintotdeauna Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și voi face acest lucru în continuare. Aduc mulțumire cadrelor didactice și celor care m-au pregătit pentru a face față încercărilor vieții. Tot ceea ce am învățat în cadrul Universității m-a ajutat în carieră. Felicit acțiunile de astăzi și mă bucur că suntem împreună, cu acelaşi țel care se numește Aradul”.

Cu această ocazie au fost acordate Diplome de Onoare antreprenorilor Universității și PREMII DE EXCELENŢĂ, următorilor studenți: SARUSI BERNADETT BOGLARKA, anul II DREPT IF, media 9,42 - Facultatea de Ştiinţe Juridice; BÂZAR ANA, anul II MK IF, media 9,92 – Facultatea de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie (F. Satu Mare); VIDA PAUL, anul II, Limbi moderne aplicate IF, media 10,00 - Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Educație Fizică și Sport; STRONA GIOVANNI, anul III Medicină în limba engleză, media 9,84 - Facultatea Medicină; BOZDOG (POPOVICI) LAURA CRISTINA, an V Medicină dentară, media 9,86 - F. Medicină Dentară.

Un moment deosebit a fost, ca în fiecare an, acordarea bursei de merit „DOINA ŞI BARUŢU T. ARGHEZI”. D-na Doina Arghezi, directorul Centrului de Studii Argheziene, soția regretatului Baruțu T. Arghezi, i-a acordat studentului UJOG FLORIN, anul IV, media 8,93 – din cadrul Facultății de Medicină, Bursa „DOINA ŞI BARUŢU T. ARGHEZI”, în valoare de 1000 de euro. 

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Întâlnirea ALUMNI în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a devenit una tradițională și cu prilejul deschiderii anului universitar am organizat o întâlnire în cadrul căreia au fost premiați absolvenții noștri. Concluzia pe care am remarcat-o a fost aceea că absolvenții Universității noastre s-au realizat foarte bine pe baza cunoştinţelor dobândite pe băncile Universității noastre. Cu toții au subliniat faptul că aptitudinile și cunoștințele acumulate le-au fost de mare folos în făurirea unor acțiuni antreprenoriale, s-au bazat pe aceste cunoștințe, iar societăţile și firmele pe care le conduc merg bine la ora actuală și rezultatele se datorează si Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, care de fiecare dată face apel la pregătirea absolvenţilor prin cursuri post universitare, masterate și alte cursuri profesionale. Felicit absolvenții noștri care după 26 de ani demonstrează viabilitatea Universității de Vest „Vasile Goldiș” care îl are ca patron spiritual pe marele patriot Vasile Goldiş, părintele națiunii românești, așa cum l-a denumit Octavian Goga”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite