Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moldovenii îşi aleg, azi, preşedintele. Prezenţă masivă la urne. Primele rezultate, surprinzătoare

Urnele au fost deschise peste Prut în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, considerat crucial pentru viitorul țării. Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când moldovenii își aleg prin vot direct președintele. În cursă au intrat Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și Maia Sandu, candidata proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate. 

Moldovenii îşi aleg, azi, preşedintele. Prezenţă masivă la urne. Primele rezultate, surprinzătoare
Comentează 0

UPDATE 20.20: Buletinele de vot s-au epuizat și la secția de votare din Moscova. Cu câteva ore mai devreme, secțiile din Londra, Dublin, Bologna, Barcelona, două secții din Paris și secția de la Ambasada Republicii Moldova la București rămăseseră, de asemenea, fără buletine de vot.

UPDATE 20.00: Secția de vot de la Ambasada Republicii Moldova din București a fost închisă. 

UPDATE 18.30: Probleme la vot pentru moldovenii din Diaspora. Cetățenii Republicii Moldova care votează în București au fost îndreptați către Consulat, întrucât la Ambasadă s-au epuizat buletinele de vot. Fără buletine au rămas și secțiile din Londra, Dublin, Bologna, Barcelona și două secții din Paris.

UPDATE 17.15: Într-una dintre secțiile de votare s-a încheiat votul. Candidatul pro-european, Maia Sandu, a obținut 19 voturi, rivalul său, Igor Dodon, a primit cinci, iar trei buletine de vot au fost anulate.

UPDATE 16.00: Peste 1,2 milioane de moldoveni au votat până la ora 15:30 în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, inclusiv peste 76.000 de cetăţeni care au votat la secţiile din străinătate.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite